22 °C Budapest

Hazai banki bónuszok: még tart a kifizetés!

Pénzcentrum
2009. április 2. 08:15

Még fizetik a banki bónuszt A hazai pénzintézetek is megkezdték a teljesítmény után járó bónuszok kifizetését. Egyes bankoknál a felső vezetés lemondott a javadalmazásról, mások pedig az adózási szabályok változása miatt már korábban kiutalták a jutalmakat.

Érdekes helyzetet teremt a hazai Allianz-csoportnál, hogy a társaságnál 2009 második felében vezetik be először a teljesítményarányos javadalmazást. A társaságtól kapott tájékoztatás szerint ez ugyanakkor még képlékeny, így részletekkel még nem tudtak szolgálni.

Kedden utalták a K&H Bank munkavállalóinak a tavalyi teljesítmény után járó bónuszt. Mint azt a pénzintézetnél elmondták, a bankcsoport összteljesítményétől függő 2008-as javadalmazási politikájukat a múlt év elején hirdették meg, így nem volt ok arra, hogy módosítsák a szabályokat.

Bár az UniCredit Bank teljesítette itthoni terveit, s így a banknál jogosulttá váltak a bónuszra, a felső vezetők körében nem volt kifizetés, a munkatársak és közvetlen vezetőik többsége ugyanakkor az egyéni teljesítményekkel arányosítottan átlagosan 20 % körüli bónuszban részesültek.

A Raiffeisen Banknál a bónuszra jogosultak köre nem változott, ám az elért éves üzleti eredmények alapján fizetett bónusz mértéke elmaradt a korábbi években kifizetettől. A bónuszt a pénzintézet már nagyon hamar kifizette, ám ennek indoka más volt, mint egy éve. (A 2007-es bónuszokat adózási okok alapján még a tárgyévben átutalták a banki dolgozóknak.)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mi a helyzet az OTP-ben?

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 29. 13:56
A Médiatanács úgy döntött, hogy június 14-ével az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató elindíthatja a Bud...
Bankmonitor  |  2024. május 29. 11:21
Az új lakástakarékok értékesítési számai már az állami támogatás megszűnése előtti időszakot idézik....
Holdblog  |  2024. május 29. 07:28
Sokan leálltak az Nvidiánál, amikor AI-befektetést kerestek. Pedig a mesterséges intelligenciához ka...
Kiszámoló  |  2024. május 28. 16:22
Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem