1 °C Budapest

Csúcskórház uniós milliárdokból

2009. április 23. 14:30

Az Uzsoki utcai Kórház az Észak-pesti térség meghatározó egészségügyi intézménye, mely az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával 2010-re minden igényt kielégítő regionális kórházzá válik.

A nagy múltú intézmény teljes körű felújításával a legkorszerűbb körülmények között folytatódhat az a magas színvonalú gyógyítói tevékenység, amelyet a budapestiek a kórház immár 83 éves fennállása alatt megszoktak.

Az Uzsoki utcai Kórház rekonstrukciójával 2010-re a főváros egyik legmodernebb regionális egészségügyi intézménye jön létre, amely biztosítani tudja a versenyképes, magas színvonalú ellátást az agglomeráció lakói számára is. A rekonstrukció II. ütemében elkészül a sürgősségi betegellátó osztály, az intenzív osztály, az orthopéd- traumatológia, a szülészeti-nőgyógyászati osztály, a neurológiai osztály, illetve egyes belgyógyászati osztályok, a nukleáris medicina osztály, a pathológiai osztály, valamint több szakambulancia és kiszolgáló egység. Folytatódik a régi főépület teljeskörű felújítása, amelyet gondosan megtervezett forgatókönyv szerint, szakaszokra osztva végeznek, hiszen a betegellátást az építkezés alatt is folyamatosan biztosítani kell.

A rekonstrukcióban erős hangsúlyt kap a kardiológia fejlesztése és az akut érrekonstrukció modern feltételeinek megteremtése. A dializáló állomás bővítésével tovább javul a fővárosiak művese ellátása, és létrejön egy sürgősségi betegellátó osztály is. Az egészségügyi központ regionális ellátó szerepéhez igazodik az intézményben megkezdett invazív sebészeti eljárások (sebészet, orthopédia, urológia, nőgyógyászat stb.) továbbfejlesztése is.

A rekonstrukció kiemelt jelentőségét bizonyítja az is, hogy az intézmény a traumatológiai központi ügyeleti rendszerben való részvételén túl az onkológiai ellátásban is nélkülözhetetlen feladatot lát el.

A rekonstrukció II. ütemének szakmai programját 2003-ban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés, az engedélyezési-, majd a kiviteli tervek készítése 2007-ben fejeződött be. A kivitelezési munka 2008. január 15-én kezdődött meg. A beruházás teljes költsége közel 6,5 milliárd forint, melyből az uniós támogatás összege 4,4 milliárd forint.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kórházi rekonstrukció I. ütemében mintegy 24.000 m2 alapterületű létesítmény épült, amelynek költsége 7,7 milliárd forint volt. A címzett támogatáshoz a Fővárosi Önkormányzat 2,7 milliárd forint saját forrást biztosított. A kormányzat és a Főváros összefogásának köszönhetően új diagnosztikai eszközök állnak a betegellátás rendelkezésére, és az épület a kor követelményeinek megfelelő új hotel-szárnnyal egészült ki.

A röntgen osztály modern radiológiai képalkotó eljárásokkal és teljesen új műszerparkkal gazdagodott. Miközben létrejött egy új műtőblokk, lehetővé vált több külső telephely megszüntetése is. Az átalakítások eredményeként az alaptevékenység ellátását kiegészítő funkciókat egy tömbben lehetett koncentrálni.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem