6 °C Budapest

"Zöld" IT: nemcsak nemes, hasznos is!

2009. április 7. 16:00

A környezetkímélő IT-megoldások már nem csak valami nemes eszme megtestesülései, a válság elmélyülésével az energiatakarékos megoldások nagyon is életbevágónak bizonyulnak.Az IDC Green IT fórumának regisztrált vendégei körében végzett felmérés szerint 68 százalék szerint az energiatakarékosság kerül először szóba a "zöld" IT-megoldások kapcsán. 51 százalék szerint a cégük zöld hozzáállása az IT-beszerzésekhez szorosan összefügg a költséghatékonysággal.

A válság óta már nem a nyers számítási erő a legfőbb erénye a számítógépeknek, az IT-menedzserek sokkal inkább a leghatékonyabb megoldásokat igyekeznek megtalálni. A nehéz időkben komoly kihívás megtalálni a legköltségkímélőbb megoldásokat, melyek egyben ki is tudják kellően szolgálni egy cég IT-igényeit. Mind a felhasználóknak, mind a szolgáltatóknak létfontosságú, hogy megértsék az összefüggést a környezeti fenntarthatóság és a nyereségesség közt, valamint hogy ez a kapcsolat milyen szerepet játszik az üzleti stratégiák kialakításakor - nyilatkozta Vernon Turner, az Enterprise Infrastructure elnökhelyettese a Riskcenternek.

A kérdőívből kiderült az is, hogy a válaszadók 85 százaléka szerint játszik komoly szerepet a környezeti terhelés csökkentésében az IT. Ezzel szemben a válaszadók 78 százaléka szerint nincs jelenleg költségvetése zöld IT megoldások bevezetésére. 63 százalék pedig jelezte, hogy környezetkímélő módon szabadul meg feleslegessé vált hardvereitől.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?