21 °C Budapest

"Zöld" IT: nemcsak nemes, hasznos is!

2009. április 7. 16:00

A környezetkímélő IT-megoldások már nem csak valami nemes eszme megtestesülései, a válság elmélyülésével az energiatakarékos megoldások nagyon is életbevágónak bizonyulnak.Az IDC Green IT fórumának regisztrált vendégei körében végzett felmérés szerint 68 százalék szerint az energiatakarékosság kerül először szóba a "zöld" IT-megoldások kapcsán. 51 százalék szerint a cégük zöld hozzáállása az IT-beszerzésekhez szorosan összefügg a költséghatékonysággal.

A válság óta már nem a nyers számítási erő a legfőbb erénye a számítógépeknek, az IT-menedzserek sokkal inkább a leghatékonyabb megoldásokat igyekeznek megtalálni. A nehéz időkben komoly kihívás megtalálni a legköltségkímélőbb megoldásokat, melyek egyben ki is tudják kellően szolgálni egy cég IT-igényeit. Mind a felhasználóknak, mind a szolgáltatóknak létfontosságú, hogy megértsék az összefüggést a környezeti fenntarthatóság és a nyereségesség közt, valamint hogy ez a kapcsolat milyen szerepet játszik az üzleti stratégiák kialakításakor - nyilatkozta Vernon Turner, az Enterprise Infrastructure elnökhelyettese a Riskcenternek.

A kérdőívből kiderült az is, hogy a válaszadók 85 százaléka szerint játszik komoly szerepet a környezeti terhelés csökkentésében az IT. Ezzel szemben a válaszadók 78 százaléka szerint nincs jelenleg költségvetése zöld IT megoldások bevezetésére. 63 százalék pedig jelezte, hogy környezetkímélő módon szabadul meg feleslegessé vált hardvereitől.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05