12 °C Budapest

"Zöld" IT: nemcsak nemes, hasznos is!

2009. április 7. 16:00

A környezetkímélő IT-megoldások már nem csak valami nemes eszme megtestesülései, a válság elmélyülésével az energiatakarékos megoldások nagyon is életbevágónak bizonyulnak.Az IDC Green IT fórumának regisztrált vendégei körében végzett felmérés szerint 68 százalék szerint az energiatakarékosság kerül először szóba a "zöld" IT-megoldások kapcsán. 51 százalék szerint a cégük zöld hozzáállása az IT-beszerzésekhez szorosan összefügg a költséghatékonysággal.

A válság óta már nem a nyers számítási erő a legfőbb erénye a számítógépeknek, az IT-menedzserek sokkal inkább a leghatékonyabb megoldásokat igyekeznek megtalálni. A nehéz időkben komoly kihívás megtalálni a legköltségkímélőbb megoldásokat, melyek egyben ki is tudják kellően szolgálni egy cég IT-igényeit. Mind a felhasználóknak, mind a szolgáltatóknak létfontosságú, hogy megértsék az összefüggést a környezeti fenntarthatóság és a nyereségesség közt, valamint hogy ez a kapcsolat milyen szerepet játszik az üzleti stratégiák kialakításakor - nyilatkozta Vernon Turner, az Enterprise Infrastructure elnökhelyettese a Riskcenternek.

A kérdőívből kiderült az is, hogy a válaszadók 85 százaléka szerint játszik komoly szerepet a környezeti terhelés csökkentésében az IT. Ezzel szemben a válaszadók 78 százaléka szerint nincs jelenleg költségvetése zöld IT megoldások bevezetésére. 63 százalék pedig jelezte, hogy környezetkímélő módon szabadul meg feleslegessé vált hardvereitől.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm