20 °C Budapest

Kárpótolják az árfolyamon bukó pályázókat!

Pénzcentrum
2009. március 23. 08:15

Az uniós forrásokra pályázó, de a forint árfolyamváltozása miatt veszteséget elszenvedő vállalkozók számára kompenzációs eljárást dolgoz ki a gazdasági tárca.

A bejelentést Varjú László, a gazdasági tárca államtitkára tette a parlamentben, miután közös nevezőre jutott a Pelczné Gáll Ildikóval, az Új Magyarország Fejlesztési Tervet vizsgáló eseti bizottság elnökével.

Olyan projekteket támogatnának, amelyek megvalósításához jelentős behozatalra van szükség, illetve ahol a beszerzéseket egyáltalán nem lehet belföldi forrásokból megoldani. Jellemzően ilyen lehet az egészségügyi intézmények felújításakor a berendezések vásárlása. A pályázók visszamenőleges hatállyal is igénybe vehetik a kompenzációt.

Varjú szerint az igénylésre vonatkozó eljárásrend és szabályozás egy hónapon belül elkészülhet. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora összeget tehet ki kompenzáció, azt ugyanis nagyban befolyásolja az árfolyamok alakulása. A projektek ugyanis utófinanszírozásúak, a kiadások a beruházás folyamatában merülnek fel.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07