Nincs visszaút: végleg bezár a Levi's gyár

2009. március 20. 11:15

Létrejött a megállapodás a Levi Strauss európai, közel-keleti és észak-afrikai régiókat magában foglaló részlege és a munkavállalói érdekképviseletek között a kiskunhalasi gyár bezárásáról.

A Levi Strauss európai, közel-keleti és észak-afrikai régiókat magában foglaló részlege (LSEMA) a mai napon bejelentette, hogy a munkavállalókat képviselő Üzemi tanáccsal, illetve a Ruházatipari Dolgozók Szakszervezetével folytatott konzultációt sikeresen lezárta, és a felek ennek keretében megállapodásra jutottak a társaság kiskunhalasi gyárának bezárásáról.

A megállapodás egyrészről valamennyi fél által kölcsönösen elfogadott és tisztességesnek tartott juttatási csomagot határoz meg a dolgozók számára, másrészről tartalmaz olyan elemeket is, amelyek segítenek enyhíteni az üzem bezárásának az érintett 549 dolgozóra kifejtett kedvezőtlen hatásait.

"A tárgyalások során a felek részéről megnyilvánuló kölcsönös együttműködés, illetve egymás érdekeinek kölcsönös tiszteletben tartása egyaránt tanúsítja azt a szilárd munkakapcsolatot, amely a dolgozók és a társaság viszonyát az elmúlt 21 évben jellemezte" - jelentette ki Gavin Moore, a Levi Strauss európai termelési igazgatója. "Egy nehéz folyamat végére tettünk pontot, amely azonban a társaság hosszú távú versenyképességének fenntartása érdekében elkerülhetetlen volt".

A jelenlegi világgazdasági válság hatásai a Levi's márkát sem kerülték el. Jelentős keresletcsökkenés tapasztalható mind a ruházati termékek, mind pedig az egyéb fogyasztási cikkek terén. A versenyképesség fenntartása megköveteli a termelés rugalmasságának növelését, amelyet a Társaság kénytelen az ingadozó eladásokhoz igazítani.

A gyár bezárására 2009. június végéig kerül sor. A dolgozók a termelési folyamatok fokozatos megszüntetésével összhangban távoznak.

A Levi Strauss LSEMA továbbra is elkötelezett marad magyarországi vevői és viszonteladói iránt. A Levi's márkájú termékek a kereskedelmi hálózatban továbbra is kaphatóak lesznek, a vásárlókat újdonságaikról folyamatos marketing-kampányok keretében tájékoztatják. A döntés a budapesti értékesítési részleget és a magyar Levi's boltokat nem érinti.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?