Ötlet a vállalkozóknak: kis üzletben nagy profit

2009. március 11. 17:00

Nem kell feltalálni a spanyolviaszt ahhoz, hogy sikeres vállalkozásba kezdjünk a válságban, elég egy kis gondolkodás, mire is van szüksége a stresszes, agyonhajszolt embereknek.

Nagy-Britanniában például sok leépített alkalmazott használta ki a lehetőséget, hogy orrlógatás helyett új, saját vállalkozásba fogjon. A leggyakoribb álom azonban nem kocsma, vagy butik - hanem teázó. A gondolatmenet egyszerű, hiszen a ködös Albionban azóta van nagy hagyománya a teának, amióta rájöttek, hogy milyen remek lélekmelegítő italt is lehet csinálni az indiai levelekből.

Bár a brit sziget lakói híresek arról is, hogy nem vetik meg az alkoholt, a kocsma manapság mégsem minősül olyan jó üzletnek. Egyrészt a sör jóval drágább, mint a tea, másrészt a dohányzás szigorú tiltása sem tesz jót a forgalomnak, mivel e két tevékenység a népesség jó részénél szigorúan együtt jár.

A teázó viszont kedves, meghitt, sőt, ha nem túl forgalmas helyen nyitják meg, családias is. A This is money által megkérdezett egyik újdonsült teázó tulajdonosa egy év alatt 30 százalékos forgalomnövekedést produkált a válság ellenére is. Bár a rendszeres vendégek közül jó néhányan vesztették el állásukat a recesszióban, mégis vissza-visszatérnek egy olcsó teára és egy kis süteményre. Ráadásul egy ilyen munka jóval kevésbé stresszes, mint a nagyvállalati környezet, hiszen az ember a saját munkatempójában dolgozhat.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?