-1 °C Budapest

Decemberben véget érhet a TEÁOR-szappanopera!

Pénzcentrum
2008. november 26. 10:00

A TEÁOR-számok módosításával kapcsolatos határidők változtatása és az érdemi információk hiánya egész évben bizonytalanságban tartotta a gazdasági társaságokat. Várhatóan december közepén fogadják el a cégnyilvánosságról szóló törvényt, amelyben szabályozzák, hogy mit kell tenni az átsorolással kapcsolatban - írja a Napi Gazdaság.

A törvény életbe lépésével minden korábbi átmeneti szabály és mentesség hatályát veszti, az átsorolásra újabb haladékot kaphatnak, akik eddig elmulasztották. A tervek szerint a számok a továbbiakban csak statisztikai jelentőséggel bírnak, nem kell a cégbírósággal intéztetni az átalakítást.

Az átsorolást a jövő évi adóbevallásokkal együtt egy külön nyomtatványon kell kérni, a feladatok ezzel az adóhatóságra hárulnak. A jogszabály megállapítja, hogy az APEH ne bírságolja meg a mulasztókat, aki büntetést fizetett, annak vissza kell téríteni az összeget.

A mulasztási bírsággal ellentétben azonban nem jár vissza az ügyvédi munkadíj és az eljárási illeték.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm