16 °C Budapest

Megszűnnek a TEÁOR-számok a cégeljárásban

Pénzcentrum
2008. október 7. 11:08

A jövőben megszűnhet a TEÁOR-számok cégeljárásban történő alkalmazása, és ez esetben a cégbíróságok 2009. március 1-jéig hivatalból törlik a számokat a cégjegyzékből - derült ki a PricewaterhouseCoopers Adó és Jogi Hírleveléből.

A Cégjegyzéknek továbbra is tartalmaznia kellene a cég főtevékenységét és a létesítő okiratban meghatározott további tevékenységi köreit, azonban azok statisztikai nómenklatúra szerinti besorolása nélkül.

Törlésre kerülhet az az eddig hatályos előírás is, mely értelmében ha a gazdasági társaság alapítói ún. szerződésmintát alkalmaznak, akkor kötelesek a főtevékenységet TEÁOR részletezettséggel meghatározni.

Az adóhatóság részére a fő- és melléktevékenységet továbbra is a TEÁOR-kódoknak megfelelő részletezettséggel kellene bejelenteni.

Ennek az éves adóbevallással egyidejűleg, a hatóság által rendelkezésre bocsátott elektronikus nyomtatványon kellene eleget tenni a jövőben. A bejelentés költség- és illetékmentes, azonban elmulasztása esetén az adóhatóság bírságot vethet ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mivel a TEÁOR-számok megváltoztatása nem érinti a korábban megszerzett jogosultságokat, így nem szolgálhat alapul a vállalkozások részére kiadott hatósági engedélyek felülvizsgálatára, visszavonására, valamint hatályának szűkítésére.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM