Megszűnnek a TEÁOR-számok a cégeljárásban

Pénzcentrum
2008. október 7. 11:08

A jövőben megszűnhet a TEÁOR-számok cégeljárásban történő alkalmazása, és ez esetben a cégbíróságok 2009. március 1-jéig hivatalból törlik a számokat a cégjegyzékből - derült ki a PricewaterhouseCoopers Adó és Jogi Hírleveléből.

A Cégjegyzéknek továbbra is tartalmaznia kellene a cég főtevékenységét és a létesítő okiratban meghatározott további tevékenységi köreit, azonban azok statisztikai nómenklatúra szerinti besorolása nélkül.

Törlésre kerülhet az az eddig hatályos előírás is, mely értelmében ha a gazdasági társaság alapítói ún. szerződésmintát alkalmaznak, akkor kötelesek a főtevékenységet TEÁOR részletezettséggel meghatározni.

Az adóhatóság részére a fő- és melléktevékenységet továbbra is a TEÁOR-kódoknak megfelelő részletezettséggel kellene bejelenteni.

Ennek az éves adóbevallással egyidejűleg, a hatóság által rendelkezésre bocsátott elektronikus nyomtatványon kellene eleget tenni a jövőben. A bejelentés költség- és illetékmentes, azonban elmulasztása esetén az adóhatóság bírságot vethet ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mivel a TEÁOR-számok megváltoztatása nem érinti a korábban megszerzett jogosultságokat, így nem szolgálhat alapul a vállalkozások részére kiadott hatósági engedélyek felülvizsgálatára, visszavonására, valamint hatályának szűkítésére.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?