Cégbírósági időszámítás: ahol egy óra inkább egy nap

Pénzcentrum
2008. október 9. 08:30

Július elseje óta 28 ezer egyórás cégbejegyzési kérelem érkezett a cégbíróságokra, melyek egyedül a postázási költségeken több mint 10 millió forint megtakarítást jelentenek. Persze a dömping miatt még meglehetősen ritka a valóban 60 perces ügyintézés - írja a Világgazdaság.

Június-júliusban meglehetősen sok túlórát okozott a cégbíróságoknak a több mint 50 ezres cégbejegyzési kérelem ügyintézése, július 1-jén járt le ugyanis a TEÁOR-kódok átsorolási határideje, és ekkortól vált kötelezővé az e-cégbejegyzés.

Nem csak ez a dömping okozza azonban az egy órás helyett inkább egy naposnak mondható ügyintézést, hiszen az informatikai rendszerrel is problémák vannak. Gyakori probléma például, hogy az adószámra néhány másodperc helyett akár egy-két napot is várniuk kell.

Az informatikai hátteret biztosító Microsec Kft. ígérete szerint azonban fejleszteni fognak a rendszeren, így szeptembertől a kérelem két másodperc alatt eljut majd az APEH-hez, innentől tehát már az ottani rendszer válaszidején múlik.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35