7 °C Budapest

Mennyibe kerül a bankkártyás fizetés? Mindenkit ez izgat...

Pénzcentrum
2008. november 7. 15:00

A kártyás fizetés rendkívül kényelmes, s a bankok akciói ellenére általában olcsóbb is a plasztikot használni a vásárlási összeg kiegyenlítésére, mint a számlánkról kivenni a pénzt, s azzal fizetni. Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy vajon a másik oldalnak, vagyis a sarki boltban a kereskedőnek mennyibe is kerül mindez. A vállalkozók számára viszont ez igen fontos, legalábbis egy nemrégiben készült amerikai felmérés ezt támasztja alá.

A Transparent Financial Services (TransFS) által készített, 283 válaszadót felölelő friss felmérés arra mutat rá, hogy a kisvállalkozások számára az ár, a díjak jelentik az elsődleges szempontot, mikor kiválasztják, kitől rendelik meg a kártya-elfogadó állomásukat. Mindez egyáltalán nem csoda, hiszen a még tavaly készített körképünkből is kiderül, még mindig nagyon sok az olyan kisvállalkozás, akinek egyszerűen nem éri meg POS-terminált telepíteni.

Mikor te fizetsz a vevőid kényelméért... (2007. február 23. 8:00)

A felmérés eredménye szerint a válaszadók 72 százaléka az árat jelölte meg a legfontosabbként, illetve fontosként a szolgáltató kiválasztásának folyamatában. A felmérésben részt vevők 40 százaléka már váltana, ha havi 50 dollárt (10 200 forintot) tudna ezzel megtakarítani. Az ár mögött viszont számít a név is, ugyanis ezt jelölték meg az ár mögött a második legfontosabb döntési tényezőként.

A Magyar Nemzeti Bank idei év első fél évére vonatkozó jelentése szerint itthon a kereskedelmi elfogadóhelyeken összesen 44 120 POS-terminál üzemel, amely 2 százalékos növekedésnek felel meg. Ezen terminálok 88 százaléka alkalmas az EMV chipkártyák elfogadására is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem