15 °C Budapest

Mennyibe kerül a bankkártyás fizetés? Mindenkit ez izgat...

Pénzcentrum
2008. november 7. 15:00

A kártyás fizetés rendkívül kényelmes, s a bankok akciói ellenére általában olcsóbb is a plasztikot használni a vásárlási összeg kiegyenlítésére, mint a számlánkról kivenni a pénzt, s azzal fizetni. Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy vajon a másik oldalnak, vagyis a sarki boltban a kereskedőnek mennyibe is kerül mindez. A vállalkozók számára viszont ez igen fontos, legalábbis egy nemrégiben készült amerikai felmérés ezt támasztja alá.

A Transparent Financial Services (TransFS) által készített, 283 válaszadót felölelő friss felmérés arra mutat rá, hogy a kisvállalkozások számára az ár, a díjak jelentik az elsődleges szempontot, mikor kiválasztják, kitől rendelik meg a kártya-elfogadó állomásukat. Mindez egyáltalán nem csoda, hiszen a még tavaly készített körképünkből is kiderül, még mindig nagyon sok az olyan kisvállalkozás, akinek egyszerűen nem éri meg POS-terminált telepíteni.

Mikor te fizetsz a vevőid kényelméért... (2007. február 23. 8:00)

A felmérés eredménye szerint a válaszadók 72 százaléka az árat jelölte meg a legfontosabbként, illetve fontosként a szolgáltató kiválasztásának folyamatában. A felmérésben részt vevők 40 százaléka már váltana, ha havi 50 dollárt (10 200 forintot) tudna ezzel megtakarítani. Az ár mögött viszont számít a név is, ugyanis ezt jelölték meg az ár mögött a második legfontosabb döntési tényezőként.

A Magyar Nemzeti Bank idei év első fél évére vonatkozó jelentése szerint itthon a kereskedelmi elfogadóhelyeken összesen 44 120 POS-terminál üzemel, amely 2 százalékos növekedésnek felel meg. Ezen terminálok 88 százaléka alkalmas az EMV chipkártyák elfogadására is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04