11 °C Budapest

Sokan már nem is próbálnak reklamálni az elutasított pályázat miatt!

Pénzcentrum
2008. szeptember 29. 08:15

A pályázati pénzek sokakat csábítanak, de azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy nem minden fenékig tejfel. Az elutasított beadványok száma ugyanis elég magas, ráadásul sokan nem is mernek újat húzni a hatósággal, így nem tesznek panaszt az elutasított pályázatok miatt - írja a Népszabadság.

Aki próbálkozik, annak vagy igaza lesz, vagy nem, van aki hónapokig vár a döntésre az ügyében. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget ugyanis semmilyen szankció nem terheli a be nem tartott határidőkért, és az ebből adódó veszteségekért.

Tavaly szeptembertől idén júniusig 1200 panaszt nyújtottak be az illetékes szervezetekhez. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatai szerint a lezárt ügyek 33 százaléka bizonyult jogosnak, az átlagos ügyintézés 52 nap volt. Ez elvileg belefér a jogszabály szerint megszabott határidőbe. Ennek ellenére sokan tudnak olyan ügyről, amikor nem hogy nem született döntés 60 napon belül, de még egy levelet sem küldtek, hogy kitolták a határidőt.

Első körben a közreműködő szervezeteknél kell jelezni, ha a pályázó nem ért egyet az elutasítással, onnan a NFÜ jogi főosztályához kerül a dokumentáció. A közreműködő szervezetek azonban másképp reagálnak a megkeresésekre. A MAG Zrt. maga próbálja rendezni az ügyeket, ha tévedett, a problémát orvosolja. A Regionális Fejlesztési Ügynökségek között viszont van olyan is, amelyik nem igazán nyújtott érdembeni segítséget.

A probléma az, hogy vannak olyan pályázati szempontok, amelyekre hivatkozva elutasíthatják a pályázatokat, viszont ezek szubjektív megítéléstől függnek, így támadni sem érdemes, mert nem eljárásrendi hibáról van szó.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?