3 °C Budapest

Október 28-ig lehet pályázni a feleslegessé vált katonai ingatlanokra!

Pénzcentrum
2008. szeptember 26. 08:15

950-re tehető azon önálló helyrajzi számmal rendelkező ingatlanok száma, melyek szükségtelenné váltak a Honvédelmi Minisztérium számára. Elsősorban használaton kívüli laktanyák, lőterek, gyakorlóterek, bezárt irodaépületek, klubok és üdülők kerültek ebbe a kategóriába - írja a Napi Gazdaság.

A minisztérium ebben az ügyben csak javaslattevő, így a meghirdetett ingatlanokból származó bevétel a tárca részéről nem prognosztizálható. Idén eddig két pályázat sikertelenül zárult, további négyre (a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján megtalálható) pedig október 28-ig lehet pályázni.

Vannak olyan ingatlanok, melyeket a helyi önkormányzatoknak, vagyonkezelő cégeknek, nemzeti parkoknak értékesítettek vagy térítésmentesen átadtak. A majdani tulajdonosnak számolni kell a területek tűzszerészeti és környezeti kármentesítésére és a műemléki környezetben lévő épületek felújítására.

Általános tendencia, hogy a fővárostól távoli, rossz állapotban lévő laktanyákon szinte lehetetlen túladni, a Budapest környéki ingatlanok ugyanakkor piacképesek lehetnek.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57