22 °C Budapest

Negyedével csökkenhet a kkv-k közterhe - már az EU is hisz bennük

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 08:45

Az Európai Unió fokozottan támogatná a jövőben a kkv-kat, ennek megfelelően 2012-re 25 százalékkal csökkentené az őket sújtó terheket, és megduplázná a kereskedelmi bankoknál kkv-k számára rendelkezésre álló hitelkeret nagyságát - írja a Világgazdaság.

Az EU-ban összesen mintegy 23 millió kis- és középvállalat működik, amely az összes gazdasági társaság 99 százalékát jelenti, és tavaly a munkahelyek 80 százalékát hozták létre.

Miután az EU is kezdi felismerni a bennük rejlő lehetőségeket, a bizottság utasította az Európai Beruházási Bankot, hogy növelje kétszeresére, vagyis 30 milliárd euróra a kereskedelmi bankok kkv-k számára nyújtott hiteleinek refinanszírozási keretét.

Ezzel az Európai Parlament is egyetért, és könnyíteni szándékozik az állami támogatások rendszerén is, csoportmentességi rendelettel.

Herczog Edit magyar EP képviselő szerint tarthatatlan a jelenlegi állapot, hiszen az EU-ban működő 23 millió kkv-ra közel azonos terhek és szabályok vonatkoznak, mint a 41 ezer nagyvállalatra, elengedhetetlen tehát az adminisztratív könnyítés, ami hazánk versenyképességét is növelné.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A gazdasági érdekképviseletek ezért 21 pontos bürokráciacsökkentő csomagot is benyújtottak az EP-nek, ami számításaik szerint 3,5 milliárd eurónyi megtakarítást jelentene a kkv-knak.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?