Megemelt támogatási keret a Nemzeti Energiatakarékossági Program pályázataihoz

Pénzcentrum
2008. augusztus 15. 14:58

Az idei évben a Nemzeti Energiatakarékossági Program - NEP - pályázatok támogatására az eddig rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos keretet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium további 1 milliárd Ft keretösszeggel növelte meg átcsoportosítással. A tárca emellett megemelte a támogatási intenzitást, valamint a támogatás maximális mértékét is.

A megnövelt keretösszeget figyelembe véve a KHEM 2008. augusztus 15-ei fordulónappal, visszamenőleges hatállyal módosítja a Nemzeti Energiatakarékossági Program pályázati konstrukciót. A lakosság számára egyre nagyobb terhet jelent energia költségeik növekedése, így egyre többen választják megoldásként az energia megtakarítást eredményező beruházásokat. Ezért tette vonzóbbá a pályázati feltételeket a tárca.

A NEP-2008 pályázati konstrukcióban eddig már beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra visszamenőleges hatállyal érvényesek a megemelt támogatási intenzitások. A jövőben pályázók természetesen a megemelt összegekre adhatják be igényüket.

A támogatási keretösszeg növelése és támogatási intenzitás emelése

A KHEM megőrizte az energia megtakarításhoz kapcsolódó korábbi irányelveket: a magasabb energia megtakarítást eredményező beruházás magasabb támogatással párosul. Nagyobb mértékben növelte a minisztérium a legnagyobb fajlagos energia megtakarítást jelentő komplex beruházások, így a NEP 2008-4 kiírás támogatási intenzitását, a többi pályázati kiírás 5 %-os növelésével szemben 12%-os mértékkel. A tárca így is ösztönzi a pályázókat olyan beruházásokra, mellyel nagyobb energia megtakarítást érnek el.

A NEP-2008 pályázati konstrukcióban eddig beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra visszamenőleges hatállyal érvényesek a megemelt támogatási intenzitások. A KHEM közreműködő szervezete, az Energia Központ Kht. valamennyi pályázót levélben tájékoztatja a pályázati konstrukciót érintő változásokról. Azoknál a pályázatoknál, ahol már pozitív támogatói döntés született, valamint megkötötték a Támogatási szerződést, a magasabb támogatási intenzitások figyelembe vételével az Energia Központ Kht. kezdeményezi a szerződés módosítását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az eddig pozitívan elbírált pályázatoknál a módosítások alkalmazása után 29%-kal nő a megítélt támogatási összeg.

A felvehető kedvezményes hitel mértéke a továbbiakban - mivel a beruházás maximális támogatható összege nem változik - a támogatás növekedésének az összegével mérséklődik.

Az igényelhető támogatásokért kattints a képre!

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem