12 °C Budapest

Megemelt támogatási keret a Nemzeti Energiatakarékossági Program pályázataihoz

Pénzcentrum
2008. augusztus 15. 14:58

Az idei évben a Nemzeti Energiatakarékossági Program - NEP - pályázatok támogatására az eddig rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos keretet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium további 1 milliárd Ft keretösszeggel növelte meg átcsoportosítással. A tárca emellett megemelte a támogatási intenzitást, valamint a támogatás maximális mértékét is.

A megnövelt keretösszeget figyelembe véve a KHEM 2008. augusztus 15-ei fordulónappal, visszamenőleges hatállyal módosítja a Nemzeti Energiatakarékossági Program pályázati konstrukciót. A lakosság számára egyre nagyobb terhet jelent energia költségeik növekedése, így egyre többen választják megoldásként az energia megtakarítást eredményező beruházásokat. Ezért tette vonzóbbá a pályázati feltételeket a tárca.

A NEP-2008 pályázati konstrukcióban eddig már beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra visszamenőleges hatállyal érvényesek a megemelt támogatási intenzitások. A jövőben pályázók természetesen a megemelt összegekre adhatják be igényüket.

A támogatási keretösszeg növelése és támogatási intenzitás emelése

A KHEM megőrizte az energia megtakarításhoz kapcsolódó korábbi irányelveket: a magasabb energia megtakarítást eredményező beruházás magasabb támogatással párosul. Nagyobb mértékben növelte a minisztérium a legnagyobb fajlagos energia megtakarítást jelentő komplex beruházások, így a NEP 2008-4 kiírás támogatási intenzitását, a többi pályázati kiírás 5 %-os növelésével szemben 12%-os mértékkel. A tárca így is ösztönzi a pályázókat olyan beruházásokra, mellyel nagyobb energia megtakarítást érnek el.

A NEP-2008 pályázati konstrukcióban eddig beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra visszamenőleges hatállyal érvényesek a megemelt támogatási intenzitások. A KHEM közreműködő szervezete, az Energia Központ Kht. valamennyi pályázót levélben tájékoztatja a pályázati konstrukciót érintő változásokról. Azoknál a pályázatoknál, ahol már pozitív támogatói döntés született, valamint megkötötték a Támogatási szerződést, a magasabb támogatási intenzitások figyelembe vételével az Energia Központ Kht. kezdeményezi a szerződés módosítását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az eddig pozitívan elbírált pályázatoknál a módosítások alkalmazása után 29%-kal nő a megítélt támogatási összeg.

A felvehető kedvezményes hitel mértéke a továbbiakban - mivel a beruházás maximális támogatható összege nem változik - a támogatás növekedésének az összegével mérséklődik.

Az igényelhető támogatásokért kattints a képre!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem