30 °C Budapest

Megemelt támogatási keret a Nemzeti Energiatakarékossági Program pályázataihoz

Pénzcentrum
2008. augusztus 15. 14:58

Az idei évben a Nemzeti Energiatakarékossági Program - NEP - pályázatok támogatására az eddig rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos keretet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium további 1 milliárd Ft keretösszeggel növelte meg átcsoportosítással. A tárca emellett megemelte a támogatási intenzitást, valamint a támogatás maximális mértékét is.

A megnövelt keretösszeget figyelembe véve a KHEM 2008. augusztus 15-ei fordulónappal, visszamenőleges hatállyal módosítja a Nemzeti Energiatakarékossági Program pályázati konstrukciót. A lakosság számára egyre nagyobb terhet jelent energia költségeik növekedése, így egyre többen választják megoldásként az energia megtakarítást eredményező beruházásokat. Ezért tette vonzóbbá a pályázati feltételeket a tárca.

A NEP-2008 pályázati konstrukcióban eddig már beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra visszamenőleges hatállyal érvényesek a megemelt támogatási intenzitások. A jövőben pályázók természetesen a megemelt összegekre adhatják be igényüket.

A támogatási keretösszeg növelése és támogatási intenzitás emelése

A KHEM megőrizte az energia megtakarításhoz kapcsolódó korábbi irányelveket: a magasabb energia megtakarítást eredményező beruházás magasabb támogatással párosul. Nagyobb mértékben növelte a minisztérium a legnagyobb fajlagos energia megtakarítást jelentő komplex beruházások, így a NEP 2008-4 kiírás támogatási intenzitását, a többi pályázati kiírás 5 %-os növelésével szemben 12%-os mértékkel. A tárca így is ösztönzi a pályázókat olyan beruházásokra, mellyel nagyobb energia megtakarítást érnek el.

A NEP-2008 pályázati konstrukcióban eddig beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra visszamenőleges hatállyal érvényesek a megemelt támogatási intenzitások. A KHEM közreműködő szervezete, az Energia Központ Kht. valamennyi pályázót levélben tájékoztatja a pályázati konstrukciót érintő változásokról. Azoknál a pályázatoknál, ahol már pozitív támogatói döntés született, valamint megkötötték a Támogatási szerződést, a magasabb támogatási intenzitások figyelembe vételével az Energia Központ Kht. kezdeményezi a szerződés módosítását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az eddig pozitívan elbírált pályázatoknál a módosítások alkalmazása után 29%-kal nő a megítélt támogatási összeg.

A felvehető kedvezményes hitel mértéke a továbbiakban - mivel a beruházás maximális támogatható összege nem változik - a támogatás növekedésének az összegével mérséklődik.

Az igényelhető támogatásokért kattints a képre!

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?