13 °C Budapest

Lefoglalt nászajándékok: kétezer párt ért meglepetés!

Pénzcentrum
2008. augusztus 6. 13:00

A brit Wrapit nevű internetes nászajándék kereskedő vállalkozás fizetésképtelensége miatt, számos friss házas nem juthat hozzá a vendégek által megrendelt és kifizetett nászajándékokhoz. A cég ellen tart a hivatalos vizsgálat, az első becslések szerint a veszteség elérheti a 3,5 millió fontot (egymilliárd forintot) is.

A napokban megérkeztek a revizorok a Wandsworth-ban bejegyzett társasághoz, ahol elkezdték megvizsgálni a fizetésképtelenséget kiváltó okokat. A vállalkozás nyolc éve működik és a kezdeti években folyamatos növekedést produkáltak, de az utóbbi időben fizetési nehézségek jelentkeztek, ami a jelenlegi eladósodáshoz vezetett.

A cég szerint a forgalom csökkenését követően az utolsó döfés az volt, amikor a számlavezető pénzintézet megszüntette a cég hitelkeretét, ezzel az utolsó szalmaszálnak tekintett kapaszkodó is megszűnt. A hitelintézetet olyan vádak is értek a felháborodott ügyfelek részéről, hogy ezzel hozzájárultak a cég csődjéhez, de a bank a szabályoknak megfelelően járt el és cáfolja ezeket a felvetéseket.

A cégvezető felvette a kapcsolatot az ügyfelekkel és mindenkinek jelezte, hogy amíg a vizsgálat tart, addig nem tudják teljesíteni az ajándéktárgyak átadását. Az ellenőrök szerint ez azért is nehéz lenne, mert a vállalat készletei meg sem közelítik a ki nem szállított mennyiséget. A vásárlók közül többen is perben állnak a céggel és az ajándéktárgyak helyett kártérítést követelnek.

A vizsgálatok lezárásáig a visszatérítéseket is szüneteltetik, megpróbálják összesíteni, hogy mennyi vagyona maradt a vállalkozásnak. A vásárlók türelme fogytán van, az ifjú házasok pedig rendkívül felháborítónak tartják a történteket. Bár nem minden ajándékot használnának a mindennapokban, de a tárgyakról az a személy jutna eszükbe, akitől az esküvőjükön kapták. A károsultak elmondták, hogy a brit egy óvatos nép, de a nászajándékokra még ők sem kötöttek biztosítást.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?