3 °C Budapest

Lefoglalt nászajándékok: kétezer párt ért meglepetés!

Pénzcentrum
2008. augusztus 6. 13:00

A brit Wrapit nevű internetes nászajándék kereskedő vállalkozás fizetésképtelensége miatt, számos friss házas nem juthat hozzá a vendégek által megrendelt és kifizetett nászajándékokhoz. A cég ellen tart a hivatalos vizsgálat, az első becslések szerint a veszteség elérheti a 3,5 millió fontot (egymilliárd forintot) is.

A napokban megérkeztek a revizorok a Wandsworth-ban bejegyzett társasághoz, ahol elkezdték megvizsgálni a fizetésképtelenséget kiváltó okokat. A vállalkozás nyolc éve működik és a kezdeti években folyamatos növekedést produkáltak, de az utóbbi időben fizetési nehézségek jelentkeztek, ami a jelenlegi eladósodáshoz vezetett.

A cég szerint a forgalom csökkenését követően az utolsó döfés az volt, amikor a számlavezető pénzintézet megszüntette a cég hitelkeretét, ezzel az utolsó szalmaszálnak tekintett kapaszkodó is megszűnt. A hitelintézetet olyan vádak is értek a felháborodott ügyfelek részéről, hogy ezzel hozzájárultak a cég csődjéhez, de a bank a szabályoknak megfelelően járt el és cáfolja ezeket a felvetéseket.

A cégvezető felvette a kapcsolatot az ügyfelekkel és mindenkinek jelezte, hogy amíg a vizsgálat tart, addig nem tudják teljesíteni az ajándéktárgyak átadását. Az ellenőrök szerint ez azért is nehéz lenne, mert a vállalat készletei meg sem közelítik a ki nem szállított mennyiséget. A vásárlók közül többen is perben állnak a céggel és az ajándéktárgyak helyett kártérítést követelnek.

A vizsgálatok lezárásáig a visszatérítéseket is szüneteltetik, megpróbálják összesíteni, hogy mennyi vagyona maradt a vállalkozásnak. A vásárlók türelme fogytán van, az ifjú házasok pedig rendkívül felháborítónak tartják a történteket. Bár nem minden ajándékot használnának a mindennapokban, de a tárgyakról az a személy jutna eszükbe, akitől az esküvőjükön kapták. A károsultak elmondták, hogy a brit egy óvatos nép, de a nászajándékokra még ők sem kötöttek biztosítást.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57