Jó termésre számít a Sió-Eckes

Pénzcentrum
2008. július 11. 08:15

A társaság közlése szerint a hazai kiskereskedelmi forgalom visszaesése ellenére 21 százalékkal növelte forgalmát a siófoki Sió-Eckes (SE) Kft. az idei év első fél évében - tudósít a Világgazdaság.

A cég, amely a német Eckes-Granini tulajdonában van 25 százalékos értékbeni aránnyal, továbbra is vezető pozíciót birtokol a gyümölcslépiacon, sőt a Szentkirályi márka forgalmazásával az ásványvízágazatban is meghatározó szerepet tölt be.

A társaság nemrégiben kezdte meg az idei feldolgozási szezont, kajszi- és őszibarackot, körtét, szilvát, szőlőt, almát és paradicsomot használ fel. Megítélésük szerint az idei gyümölcstermési kilátások jók, ugyan a felvásárlási árak alacsonyabban a tavalyinál, azonban nem érték el a két évvel ezelőtti szintet.

Az SE várhatóan majd 17 ezer tonna nyers gyümölcsöt vesz át, ebből az egy évvel korábbinál 50-60 százalékkal több gyümölcsvelőt készít. Továbbra is a két alaptermékre, a Sióra és a Hohes C-re kívánnak koncentrálni. A vezetés szerint fennáll annak a veszélye, hogy a diszkonthálózatok terjeszkedése miatt a külföldi márkák kiszorítják a hazai termékeket, azonban az SE termékei egy kivételével mindegyik láncban megtalálhatóak.

A cég pozícióit az a megállapodás is segíti, amely két éve jött létre a Szentkirályi Ásványvíz (SZÁ) Kft.-vel. Az idei évtől pedig az SE átvette a Bomba! energiaital értékesítését is a Büki Üdítő Kft.-től.

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18