16 °C Budapest

Az év ötlete: ami százezreket hozhat naponta!

Pénzcentrum
2008. július 8. 15:00

Egy kis brit családi vállalkozás vezetőjének óriási ötlete támadt és egyik napról a másikra megsokszorozta kis üzlete bevételeit. A Londonban található családi patikát csak néhány lépés választja el az Amerikai Nagykövetségtől, ahová a terrorfenyegetettség miatt tilos bevinni mobiltelefont és mindenféle elektromos kütyüt.

A nagykövetség előtt kígyózó sorokban állnak a vízumkérelemre váró emberek és a tiltást követően felmerült a kérdés, hogy mit is kezdjenek a náluk található telefonokkal és egyéb eszközökkel. A választ a szomszédos gyógyszerész hamar megtalálta és 10 font (3 ezer forint) ellenében megőrzi a tárgyakat az ügyintézés ideje alatt.

Korábban a nagykövetségen is le lehetett adni a telefonokat, de a biztonsági szolgálat kockázatosnak ítélte és beszüntette ezt a szolgáltatást. Az intézkedés kapóra jött a szomszédos üzlet tulajdonosának, aki élt is a lehetőséggel és bővítette tevékenységét a telefonmegőrzéssel.

A rendkívüli ötlet hamar nyereségessé tette a vállalkozást, a tulajdonos napi száz ügyféllel számolva munkanaponként ezer font (300 ezer forint) bevételre számít. Az eltérő nyitvatartási idő miatt viszont meg kellett változtatni a munkaidő beosztást és új alkalmazottakat kellett felvenni, de ez nem okozott akkora problémát a bevétel fényében.

Az ötletgazda szerencsésnek tartja magát, mert a nagykövetségtől elküldött emberek bárhová mehetnének, de ő van a legközelebb és csak egy táblát kell elhelyeznie az utcán. A tíz fontot reális árnak tartja mivel a megőrzés neki is többletmunkával jár. A vízumra jelentkezők többsége túlzásnak tartja az amerikaiak óvintézkedéseit, de ezt a gyógyszerész nem bánja és örömmel kínálja fel a megőrzés lehetőségét a mérgelődő ügyfeleknek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04