16 °C Budapest

Egyszerűsített cégeljárás már Portugáliában is

Pénzcentrum
2008. április 24. 15:03

A lisszaboni Nagykövetség külgazdasági irodájának tájékoztatása szerint Portugáliában tovább egyszerűsítik a leányvállalatok bejegyzését és számos más cégeljárást. "Leányvállalat egy óra alatt" névvel újabb szolgáltatás vált elérhetővé az egyszerűsített vállalati szolgáltató irodában Lisszabonban, ahol külföldi telephelyű vállalatok egy helyen, egy nap alatt, egyetlen képviselő által leányvállalatot alapíthatnak.

Az egyablakos ügyintézés keretén belül a leányvállalat regisztrációja, a pénzügyi és adóügyintézés, továbbá a társadalombiztosítási bejelentkezés is azonnal megtörténik - jelent meg az ITD Hungary Zrt. honlapján.

A portugál közlönyben időközben megjelent hivatalos közlemény még az alábbiakról tájékoztat:
Az egyszerűsített bejegyzési eljárás portugál nyelven történik, de az alapitó okmányt angolul is kiállítják. A szolgáltató irodában további egyszerűsített szolgáltatások érhetők el: "Vállalatalapítás 1 nap alatt", "Márkabejegyzés 1 nap alatt", "Egyesület 1 nap alatt", "Örökösödési Ügyek", "Vagyonmegosztás", "Egységes Autóazonosító Okmány", "Ingatlan Bejegyzés".

Folytonos (24 órás), portugál nyelvű internet szolgáltatások: Vállalati online (www.empresaonline.pt), Hirdetmények online (www.publicacoes.mj.pt), Vállalati információk online (www.ies.gov.pt), Márka és Szabadalom online (www.inpi.pt), Személygépkocsi online (www.automovelonline.pt).

A bejegyzési eljáráshoz az alábbi okmányokra van szükség:
- a vállalati képviselő személyazonosságának és meghatalmazottságának igazolása,
- az anyavállalat létének és jogi helyzetének igazolása,
- a társasági szerződés vagy alapítói okmány bemutatása,
- vállalati jogerős határozat bemutatása a leányvállalat alapításáról és a vállalati képviselő kijelölésére vonatkozó döntésről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szolgáltató iroda az alábbi lépéseket teszi meg az eljárás sikeres befejezése után:
- adóhivatal értesítése adóbeszedés és regisztráció céljából,
- a közlöny értesítése a leányvállalat bejegyzésére vonatkozó kérelemről,
- a leányvállalat bejegyzése és a képviselő megnevezése,
- bejegyzés a központi vállalati nyilvántartóba és a gazdasági tevékenység kodifikálása,
- indítvány a közlönynek a hivatalos, nyilvános közzétételre,
- az érdekeltek értesítése a leányvállalat TB azonosító számáról.

A leányvállalat nevében szerepeltetni kell az "állandó képviselet" vagy más hasonló elnevezést.
Az eljárás befejezése után a leányvállalat gyorsított eljárásban kapja meg a vállalati azonosító kártyáját, az elektronikus szolgáltatások egy éves internetes belépő kódját és a nyugtát a befizetett adóról, illetve illetékekről.
A leányvállalat megalakulásáról automatikusan értesítik az Adóhivatalt, a Munkaügyi Felügyeletet, a vállalati nyilvántartót és a TB-t.

NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?