7 °C Budapest

Top tippek 2008-ra: mivel kaszálhatsz?

Pénzcentrum
2007. december 29. 10:00

Magyarország híresen jó az "ötletelésben", számos tudóst, találmányt adtunk már a nagyvilágnak, ennek ellenére, nem árt, ha felkészülünk, mi az, amivel jövőre befuthatunk az üzleti életben. Nézzük mit ajánlanak a szakértők, tanácsadók, mi lesz a divatos 2008-ban!

Élelmiszerek

A 2008-as év "szupergyümölcsei" között bizonyosan ott lesz a már most is igen divatos gránátalma, vagy a fekete áfonya. Az Iconoculture fogyasztói szokásokat kutató cég szerint jövőre az lesz a keresett gyümölcs, vagyis a szupergyümölcs, amely tartalmaz valamilyen esszenciát a földből, természetes, nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, valamint előnyös az egészségre.

Mangosztán
Forrás: http://www.mangosteen.com/

Van, aki a cseresznyére esküszik, míg mások a homoktövisben, illetve a mangosztánban látják a jövőt. Lényeg a lényeg, mindezek a gyümölcsök nem csupán a gasztronomiában törhetnek utat, a kozmetikában, gyertyában, parfümiparban tevékenykedőknek sem árt lépést tartani a trenddel.

A vendéglátásban, élelmiszeriparban tevékenykedőknek is érdemes az internetes értékesítésben gondolkodniuk. A Forrester Research adatai szerint az online étel- és italértékesítés értéke 2007-ben eléri a 7,2 milliárd dollárt a tavalyi 6,2 milliárddal szemben. Az internetes csatornát különösen azok az éttermek használhatják ki, amelyek valamilyen specialitást kínálnak, s potenciális vendégeiket könnyebben elérhetik a hálón keresztül.

Ahová érdemes lehet beszállni

A nyugdíjrendszer szempontjából nálunk is problémát jelent az elöregedő társadalom, másik oldalról megfogva a dolgot azonban a vállalkozni vágyóknak számos területet nyit meg az idősebb korosztály. Így például az otthon nyújtott, nem orvosi gondozási szolgáltatások (így például takarítás, háztartás vezetése), ugyanis - pláne Magyarországon - az emberek ragaszkodnak otthonukhoz. Persze ehhez a területhez megfelelő elhivatottság szükséges, s természetesen alapos vizsgálatnak kell alávetni az alkalmazottakat annak érdekében, hogy a megfelelő típusú embereket küldjük ügyfeleinkhez.

Egy másik robbanási lehetőséget a kifejezetten az idősebb korosztály számára kínált fitnesztermi szolgáltatások. Legalábbis az International Health, Racquet & Sportsclub Assocation adatai szerint 1990 és 2005 között 314 százalékkal emelkedett az egészségklubok 55 év feletti tagjainak száma.

Mindemellett érdemes szemmel tartani a mobiltelefonos tartalomszolgáltatás, az iSuppli adatai szerint 2011-re a prémium mobil tartalomszolgáltatás piaca eléri a 44 milliárd dollárt, s főleg a video-alapú tartalmakban várható előrelépés.

Gyerekek, mint potenciális ügyfelek

A bankok már kezdik felfedezni a 18 év alatti korosztályban rejlő lehetőségeket, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a középiskolások mekkora vásárlóerőt képeznek. Lehet nekik célozni a termékeket a technológia, vagy a szórakoztatás világában, de nem szabad róluk megfeledkezni a lakberendezés, ruházkodás területén sem.

Környezetvédelem

A globális felmelegedés egyre égetőbb problémává válásával egyre több vállalat, vállalkozás igyekszik felelős politika alapján működni. A zöld termékek, szolgáltatások iránti kereslet tehát megnövekedett, azonban a kínálat még nem elégséges, így tehát ezen az oldalon is be lehet lépni a piacra.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?