15 °C Budapest

Top tippek 2008-ra: mivel kaszálhatsz?

Pénzcentrum
2007. december 29. 10:00

Magyarország híresen jó az "ötletelésben", számos tudóst, találmányt adtunk már a nagyvilágnak, ennek ellenére, nem árt, ha felkészülünk, mi az, amivel jövőre befuthatunk az üzleti életben. Nézzük mit ajánlanak a szakértők, tanácsadók, mi lesz a divatos 2008-ban!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Élelmiszerek

A 2008-as év "szupergyümölcsei" között bizonyosan ott lesz a már most is igen divatos gránátalma, vagy a fekete áfonya. Az Iconoculture fogyasztói szokásokat kutató cég szerint jövőre az lesz a keresett gyümölcs, vagyis a szupergyümölcs, amely tartalmaz valamilyen esszenciát a földből, természetes, nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, valamint előnyös az egészségre.

Mangosztán
Forrás: http://www.mangosteen.com/

Van, aki a cseresznyére esküszik, míg mások a homoktövisben, illetve a mangosztánban látják a jövőt. Lényeg a lényeg, mindezek a gyümölcsök nem csupán a gasztronomiában törhetnek utat, a kozmetikában, gyertyában, parfümiparban tevékenykedőknek sem árt lépést tartani a trenddel.

A vendéglátásban, élelmiszeriparban tevékenykedőknek is érdemes az internetes értékesítésben gondolkodniuk. A Forrester Research adatai szerint az online étel- és italértékesítés értéke 2007-ben eléri a 7,2 milliárd dollárt a tavalyi 6,2 milliárddal szemben. Az internetes csatornát különösen azok az éttermek használhatják ki, amelyek valamilyen specialitást kínálnak, s potenciális vendégeiket könnyebben elérhetik a hálón keresztül.

Ahová érdemes lehet beszállni

A nyugdíjrendszer szempontjából nálunk is problémát jelent az elöregedő társadalom, másik oldalról megfogva a dolgot azonban a vállalkozni vágyóknak számos területet nyit meg az idősebb korosztály. Így például az otthon nyújtott, nem orvosi gondozási szolgáltatások (így például takarítás, háztartás vezetése), ugyanis - pláne Magyarországon - az emberek ragaszkodnak otthonukhoz. Persze ehhez a területhez megfelelő elhivatottság szükséges, s természetesen alapos vizsgálatnak kell alávetni az alkalmazottakat annak érdekében, hogy a megfelelő típusú embereket küldjük ügyfeleinkhez.

Egy másik robbanási lehetőséget a kifejezetten az idősebb korosztály számára kínált fitnesztermi szolgáltatások. Legalábbis az International Health, Racquet & Sportsclub Assocation adatai szerint 1990 és 2005 között 314 százalékkal emelkedett az egészségklubok 55 év feletti tagjainak száma.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindemellett érdemes szemmel tartani a mobiltelefonos tartalomszolgáltatás, az iSuppli adatai szerint 2011-re a prémium mobil tartalomszolgáltatás piaca eléri a 44 milliárd dollárt, s főleg a video-alapú tartalmakban várható előrelépés.

Gyerekek, mint potenciális ügyfelek

A bankok már kezdik felfedezni a 18 év alatti korosztályban rejlő lehetőségeket, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a középiskolások mekkora vásárlóerőt képeznek. Lehet nekik célozni a termékeket a technológia, vagy a szórakoztatás világában, de nem szabad róluk megfeledkezni a lakberendezés, ruházkodás területén sem.

Környezetvédelem

A globális felmelegedés egyre égetőbb problémává válásával egyre több vállalat, vállalkozás igyekszik felelős politika alapján működni. A zöld termékek, szolgáltatások iránti kereslet tehát megnövekedett, azonban a kínálat még nem elégséges, így tehát ezen az oldalon is be lehet lépni a piacra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00