13 °C Budapest

Akiktől a legtöbbet kapjuk

Pénzcentrum
2007. december 17. 14:00

Az ECOSTAT KÖZÉP-TOP középvállalati rangsorába a 2006-os adatok alapján 1500 millió forint hozzáadott érték feletti vállalatok kerülhettek be, a 4 évvel ezelőtti rangsor esetén a küszöbérték ennek felét tette ki. A növekedésben nagy szerep jutott többek között annak, hogy a sikeres középvállalkozások bér és járulékai, valamint profitja emelkedett, s ez nagyobb súlyt képvisel az árszínvonal emelkedésénél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A középvállalatok körében az árbevételből egyharmadot tesz ki a hozzáadott érték, amely még a nagyvállalatokhoz képest is kiemelkedő. A listán szereplő vállalkozások átlagosan 150 főt foglalkoztattak, nettó árbevételük pedig átlagosan 6,5 milliárd forintot tett ki.


A középvállalkozások körében az egy főre jutó hozzáadott érték elérte az 55 ezer eurót, amely az ECOSTAT szerint olyannyira kiemelkedő, hogy még a francia feldolgozóipar középvállalati mutatójánál is magasabb.

A 100-as lista vállalatainak több mint fele exportra termel. 100-ból 77 cégnél emelkedett az előállított GDP értéke. A listán szereplő vállalkozások harmada volt többségi magyar tulajdonban 2006-ban, míg 55 százalékuk volt kizárólagos külföldi tulajdonú.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?