Leckék a sikeres vállalkozáshoz

Pénzcentrum
2007. november 6. 11:00

A jó pap holtig tanul, így nem árt, ha mindig figyelemmel kísérjük a világ és a gazdaság történéseit, főleg versenytársainkat. Sőt az sem baj, ha időről időre megvizsgáljuk a sikerrel járt gründolókat, hiszen hasznos tanácsokat rejtegethet számunkra cégük sikertörténete. Nézzünk meg közülük néhányat!

Ha rokonoktól, ismerősöktől kell kölcsönözni, tereljük azt formális mederbe

Az üzletet nem jó keverni az érzelmekkel, s az sem mindig a legjobb megoldás, ha a rokonoktól kölcsönkapott pénz segítségével indítjuk be vállalkozásunkat. Természetesen kivétel mindig akad, de az is igaz, hogy a családi pénzek áramlását inkább hivatalos mederbe érdemes terelni. Ehhez nyújt segítséget például a tengerentúliaknak a CircleLending is, amelyet erre a célra találtak ki.

Készíts elő mindent amíg fizetést kapsz valakitől

Mielőtt saját életünket elkezdenénk, érdemes minden lehetőséget kiaknázni és amit csak lehet, elrendezni. Így tett a 36 éves Michael Vien is, aki ma már sikeres játékgyáros. Amikorra otthagyta jól fizető állását a Fidelity Investmentsnél, addigra már két játék teljesen készen állt, s tesztelte is őket 500 gyermeken. A siker nem is maradt el, a felmondás után 90 nappal már majdnem 50 ezer darab játékot értékesített.

Azzal foglalkozz, ami boldoggá tesz

Sandy Ip pályafutása szinte filmbe illő, a szülők mély ellenzése ellenére vágta fejszéjét az ékszerüzletbe. Annak ellenére, hogy az üzlet egyelőre nem hoz óriási nyereséget, a 28 éves hölgy boldog, mivel azt csinálhatja, amit szeret. Saját ékszereket tervez, s amellett hogy egyre több neves áruház figyel fel kollekcióira, az interneten keresztül is árusítja portékáit.

Az örök nóta: kapcsolatépítés

Kiemelten fontos minél több ismeretséget szerezni és ennyi még nem elég, karban is tartani azokat. A 45 éves Sandi Webster az American Expressznél eltöltött idejét használta fel arra, hogy munkája kapcsán minél több céggel ismerkedjen meg, építsen ki kontaktokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mindez jól jött neki a későbbiekben, mikor elbocsátották a leépítések miatt, ekkor megalapította ugyanis saját marketing-tanácsadó cégét. Versenyelőnye pedig abban rejlett, hogy azokat a cégeket kereste fel testre szabott ajánlataival, akiket még munkája alatt megismert, s tudta, mivel foglalkoznak, illetve ami még fontosabb, hogy mire van szükségük.

Add el magad és az üzletedet

A kezdő vállalkozások általában legnagyobb problémája, hogy nincs meg a megfelelő mennyiségű tőke arra, hogy elindulhassanak. Ezzel a gonddal állt szemben Katya Tsaioun is, aki egy gyógyszertesztelő vállalkozást szeretett volna beindítani, de ennek sikerességéről első körben sem a bankokat, sem pedig a kockázati tőkéseket nem sikerült meggyőzniük.

A kezdeti kudarcok azonban nem keserítették el, ugyanis férjével közösen megtalálták a megoldást. A már meglévő, a kutatásokhoz, tesztelésekhez szükséges felszereléseket értékesítik ismerőseiknek, majd a rá következő öt évben visszavásárolják azt, 15 százalékos kamattal.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?