21 °C Budapest

Behálóznak a tanácsadók

Pénzcentrum
2007. október 30. 09:30

Az elmúlt évek során megváltozott vásárlói szokásokhoz és lehetőségekhez a legnagyobb, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalatok is alkalmazkodnak, egyre inkább teret nyer az internetes elérhetőség is - olvasható a Világgazdaságban.

A Direkt Értékesítők Szövetségének adatai szerint a tavalyi évben Magyarországon 201 millió dolláros forgalmat bonyolított le több mint 194 ezer értékesítő. A közvetlen értékesítést napjainkban még a legnagyobb cégeknél is az online kereskedés váltja fel, illetve egészíti ki.

Az Európai Közvetlen Értékesítők Szövetségének (FEDSA) adatai szerint a direkt értékesítés forgalma évről évre emelkedik, azonban a bővülés dinamikája elmarad a néhány évvel ezelőtt tapasztalttól. 2002-2003 során egy év alatt 1036 millió euróval emelkedett Európa értékesítése, a 2005-2006-os értékesítés bővülése már csupán 665 millió eurót tett ki.

A piaci szereplők vélekedése szerint azzal, hogy az online elérhetőség ellenére csak a forgalmazókon keresztül lehet terméket vásárolni, nem kerülnek versenyhátrányba a többi céghez képest. Véleményük szerint ugyanis a marketingkommunikációt, a reklámokat a személyes ismerős ajánlása váltja fel, ez pedig sokkal hatásosabb a hirdetéseknél.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?