18 °C Budapest

Behálóznak a tanácsadók

Pénzcentrum
2007. október 30. 09:30

Az elmúlt évek során megváltozott vásárlói szokásokhoz és lehetőségekhez a legnagyobb, közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalatok is alkalmazkodnak, egyre inkább teret nyer az internetes elérhetőség is - olvasható a Világgazdaságban.

A Direkt Értékesítők Szövetségének adatai szerint a tavalyi évben Magyarországon 201 millió dolláros forgalmat bonyolított le több mint 194 ezer értékesítő. A közvetlen értékesítést napjainkban még a legnagyobb cégeknél is az online kereskedés váltja fel, illetve egészíti ki.

Az Európai Közvetlen Értékesítők Szövetségének (FEDSA) adatai szerint a direkt értékesítés forgalma évről évre emelkedik, azonban a bővülés dinamikája elmarad a néhány évvel ezelőtt tapasztalttól. 2002-2003 során egy év alatt 1036 millió euróval emelkedett Európa értékesítése, a 2005-2006-os értékesítés bővülése már csupán 665 millió eurót tett ki.

A piaci szereplők vélekedése szerint azzal, hogy az online elérhetőség ellenére csak a forgalmazókon keresztül lehet terméket vásárolni, nem kerülnek versenyhátrányba a többi céghez képest. Véleményük szerint ugyanis a marketingkommunikációt, a reklámokat a személyes ismerős ajánlása váltja fel, ez pedig sokkal hatásosabb a hirdetéseknél.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24