Nem bombaüzlet a gyógyszerforgalmazás

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 10:00

A kereskedelmi cégeknek egyáltalán nem bombaüzlet a vény nélküli gyógyszerek forgalmazása, inkább a vevőknek nyújtott kényelmi szolgáltatást jelenti - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint eddig összesen 272 kérelem érkezett patikán kívüli gyógyszerárusítás engedélyezésére, 203 üzletben pedig megvásárolhatóak a vény nélküli szerek.

Az adminisztrációs díj nem riaszthatja vissza a piacra lépőket, a kérelemhez 2200 forintos illeték társul, és harminc napon belül kézhez kapható az engedély, amennyiben teljesülnek a törvényben előírt feltételek.

Általában az egyéb költségek sem jelentősek, Éber Anna, a Mol shop- és marketingvezetője elmondta, náluk ajtót és zárat szereltek a szekrényekre, kialakították a raktárazási feltételeket, és kiépítették az információs rendszert. Tapasztalatuk szerint a vevők az internetes terminálnál szívesebben használják a Dr. Info telefonos rendszerét.

Hardy Mihály, a Tesco szóvivőjének elmondása szerint a hipermarketnél is hasonlóak a tapasztalatok. A gyógyszerforgalmazás ebben a formában nem minősül bombaüzletnek, sokkal inkább jelent a vevőknek nyújtott kényelmi szolgáltatást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?