Nem bombaüzlet a gyógyszerforgalmazás

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 10:00

A kereskedelmi cégeknek egyáltalán nem bombaüzlet a vény nélküli gyógyszerek forgalmazása, inkább a vevőknek nyújtott kényelmi szolgáltatást jelenti - írja a Napi Gazdaság.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai szerint eddig összesen 272 kérelem érkezett patikán kívüli gyógyszerárusítás engedélyezésére, 203 üzletben pedig megvásárolhatóak a vény nélküli szerek.

Az adminisztrációs díj nem riaszthatja vissza a piacra lépőket, a kérelemhez 2200 forintos illeték társul, és harminc napon belül kézhez kapható az engedély, amennyiben teljesülnek a törvényben előírt feltételek.

Általában az egyéb költségek sem jelentősek, Éber Anna, a Mol shop- és marketingvezetője elmondta, náluk ajtót és zárat szereltek a szekrényekre, kialakították a raktárazási feltételeket, és kiépítették az információs rendszert. Tapasztalatuk szerint a vevők az internetes terminálnál szívesebben használják a Dr. Info telefonos rendszerét.

Hardy Mihály, a Tesco szóvivőjének elmondása szerint a hipermarketnél is hasonlóak a tapasztalatok. A gyógyszerforgalmazás ebben a formában nem minősül bombaüzletnek, sokkal inkább jelent a vevőknek nyújtott kényelmi szolgáltatást.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?