OTP Egészségpénztár: öt éve az egészség megőrzéséért

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 12:42

Magyarország jelenleg legnagyobb, több mint 100 ezer tagot számláló egészségpénztára, az OTP Országos Egészségpénztár (OTP EP) idén öt éve kínál egészségügyi és egészségmegőrző szolgáltatásokat tagjainak, és azok szolgáltatási kedvezményezetteinek, elsősorban a hazai piacon. A pénztár megalakulása óta az egészséges életmódra való nevelést, és a megbetegedéseket megelőző szemléletet népszerűsíti.

Az indulás évében csupán 7 735 tagot számláló OTP EP napjainkra több mint százezres taglétszámával Magyarország legnagyobb, legmeghatározóbb önkéntes egészségpénztára lett. A gyors és jelentős növekedés a tagok igényeit követő szolgáltatásbővítéseknek, a minőségi szolgáltatásokat kínáló szolgáltatókkal való együttműködésnek, és a Pénztár stabil, biztonságot nyújtó hátterének köszönhető. A folyamatos bővülés a tagok által igénybe vett szolgáltatások értékén is jól nyomon követhető, míg 2002-ben a tagok mintegy 18 millió forint értékben vásároltak pénztári szolgáltatásokat, addig ez 2007 első félévben már több mint 2 milliárd forintot jelentett, az elmúlt öt év vonatkozásában pedig meghaladta a 6,7 milliárd forintot. Az elmúlt öt év alatt 989 ezer alkalommal vették igénybe a tagok az OTP EP szolgáltatásait, ami naponta több mint 400 alkalmat jelent.

Az OTP EP piacvezető szerepének megőrzése érdekében - a taglétszám növelése mellett - törekszik a szolgáltatói hálózat mennyiségi és minőségi paramétereinek folyamatos fejlesztésére, valamint a kényelmes hozzáférhetőség biztosítására. Az országos szinten 4728 szolgáltatóból a legtöbb, összesen 1404 található Budapesten (egyébként, a pénztártagok száma is a fővárosban a legtöbb, összesen 17768), míg a legkevesebb Nógrád megyében található (52 szolgáltató, 2620 pénztártag). A pénztári szabályozásnak köszönhetően a pénztártagok akár külföldön is igénybe tudnak venni pénztári szolgáltatásokat - például síelés esetén.

Jelenleg az igénybe vehető szolgáltatásoknál az egészségügyi, gyógyászati segédeszközök forgalmazói és a gyógyszertárak aránya emelkedik ki. Ezt jól tükrözi az is, hogy az OTP EP-hez beérkezett számlák 78%-a patikai, amelyek közül a legtöbb az áprilisi hónapra tehető, amely vélhetően az aktuális áremelkedések, illetve a vénynélküli gyógyszerek megszüntetésének következménye. Az OTP EP alapítása óta szorgalmazza tagjai körében az egészség és munkaképesség megőrzését, a prevenciót, valamint az egészségtudatos életmód kialakításának fontosságát. A társadalom egészségtudatosságának támogatása érdekében a szolgáltatások körében kiemelt szerepe van a szűrőprogramoknak, valamint az életmódterven alapuló személyre szóló életvezetési javaslatoknak. Noha az elmúlt években jelentősen megnőtt a preventív szolgáltatások igénybe vevőinek száma, ezek igénybe vételét az elmúlt időszak törvényi változásai komolyan megnehezítették. Ezen a helyzeten szeretne változtatni az OTP Egészségpénztár a többi hazai pénztárral összefogva.

Az OTP EP támogatja a Stabilitás Pénztárszövetség törekvését az egységes szakmai normák kialakítására és alkalmazására, hogy elősegítse a pénztártagok számára a pénztárpiac és a működés jobb áttekinthetőségét, így erősítve a társadalomnak a pénztári intézményrendszerbe vetett bizalmát.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem