OTP Egészségpénztár: öt éve az egészség megőrzéséért

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 12:42

Magyarország jelenleg legnagyobb, több mint 100 ezer tagot számláló egészségpénztára, az OTP Országos Egészségpénztár (OTP EP) idén öt éve kínál egészségügyi és egészségmegőrző szolgáltatásokat tagjainak, és azok szolgáltatási kedvezményezetteinek, elsősorban a hazai piacon. A pénztár megalakulása óta az egészséges életmódra való nevelést, és a megbetegedéseket megelőző szemléletet népszerűsíti.

Az indulás évében csupán 7 735 tagot számláló OTP EP napjainkra több mint százezres taglétszámával Magyarország legnagyobb, legmeghatározóbb önkéntes egészségpénztára lett. A gyors és jelentős növekedés a tagok igényeit követő szolgáltatásbővítéseknek, a minőségi szolgáltatásokat kínáló szolgáltatókkal való együttműködésnek, és a Pénztár stabil, biztonságot nyújtó hátterének köszönhető. A folyamatos bővülés a tagok által igénybe vett szolgáltatások értékén is jól nyomon követhető, míg 2002-ben a tagok mintegy 18 millió forint értékben vásároltak pénztári szolgáltatásokat, addig ez 2007 első félévben már több mint 2 milliárd forintot jelentett, az elmúlt öt év vonatkozásában pedig meghaladta a 6,7 milliárd forintot. Az elmúlt öt év alatt 989 ezer alkalommal vették igénybe a tagok az OTP EP szolgáltatásait, ami naponta több mint 400 alkalmat jelent.

Az OTP EP piacvezető szerepének megőrzése érdekében - a taglétszám növelése mellett - törekszik a szolgáltatói hálózat mennyiségi és minőségi paramétereinek folyamatos fejlesztésére, valamint a kényelmes hozzáférhetőség biztosítására. Az országos szinten 4728 szolgáltatóból a legtöbb, összesen 1404 található Budapesten (egyébként, a pénztártagok száma is a fővárosban a legtöbb, összesen 17768), míg a legkevesebb Nógrád megyében található (52 szolgáltató, 2620 pénztártag). A pénztári szabályozásnak köszönhetően a pénztártagok akár külföldön is igénybe tudnak venni pénztári szolgáltatásokat - például síelés esetén.

Jelenleg az igénybe vehető szolgáltatásoknál az egészségügyi, gyógyászati segédeszközök forgalmazói és a gyógyszertárak aránya emelkedik ki. Ezt jól tükrözi az is, hogy az OTP EP-hez beérkezett számlák 78%-a patikai, amelyek közül a legtöbb az áprilisi hónapra tehető, amely vélhetően az aktuális áremelkedések, illetve a vénynélküli gyógyszerek megszüntetésének következménye. Az OTP EP alapítása óta szorgalmazza tagjai körében az egészség és munkaképesség megőrzését, a prevenciót, valamint az egészségtudatos életmód kialakításának fontosságát. A társadalom egészségtudatosságának támogatása érdekében a szolgáltatások körében kiemelt szerepe van a szűrőprogramoknak, valamint az életmódterven alapuló személyre szóló életvezetési javaslatoknak. Noha az elmúlt években jelentősen megnőtt a preventív szolgáltatások igénybe vevőinek száma, ezek igénybe vételét az elmúlt időszak törvényi változásai komolyan megnehezítették. Ezen a helyzeten szeretne változtatni az OTP Egészségpénztár a többi hazai pénztárral összefogva.

Az OTP EP támogatja a Stabilitás Pénztárszövetség törekvését az egységes szakmai normák kialakítására és alkalmazására, hogy elősegítse a pénztártagok számára a pénztárpiac és a működés jobb áttekinthetőségét, így erősítve a társadalomnak a pénztári intézményrendszerbe vetett bizalmát.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35