5 °C Budapest

Patikaverseny: láncban az erő

Pénzcentrum
2007. július 17. 10:30

A vártnál kevesebb patika nyílt az országban a gyógyszertár-alapítási korlátozások eltörlését követő első fél évben. A patikusok nem a nyitási kockázatokkal, sokkal inkább az elhúzódó ügyintézéssel magyarázzák a nyitási kedv elmaradását. Azonban vannak olyanok is akiknek nem szegte kedvét az ügyintézés hosszadalmassága és patikaláncok szervezésébe fogtak- írja a Világgazdaság.

Július közepéig országszerte 58 engedélyt adott ki az ÁNTSZ, többségét városokban. Az engedélyekre vonatkozó kérelmek száma azonban arra utal, hogy jelentős az érdeklődés. Éppen ezért az ágazati szereplők úgy vélik, a gyógyszer-kiskereskedelmi piac bővülése igazán az év második felében indulhat be, és decemberig akár további száz patikát is alapíthatnak hazánkban. Piaci szakértők szerint erre azért is van lehetőség hazánkban mert a piac a jelenlegi 2010 patikán kívül még 300-400 új gyógyszertár működését is tudja biztosítani.

Eközben több nagyobb vállalat is gyógyszertárhálózat kiépítésébe kezdett. A lassú növekedés oka egyrészt, hogy viszonylag sokáig tart az összes engedélyt beszerezni; a patikaalapítás két hónaptól egy évig is elhúzódhat.

A piac bővülését a bizonytalanság is lassítja, hisz a változó szabályozás és a folyamatosan módosuló árak mellett a gyógyszerforgalom 10 százalékkal csökkent az év eleje óta.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?