-2 °C Budapest

Újabb pályázati lehetőségek a láthatáron!

Pénzcentrum
2007. május 7. 14:00

Ma kerülnek kiírásra a Regionális Operatív Program (ROP) keretében az első pályázatok, a hét hazai régióban összesen tíz felhívás jelenik majd meg, öt témakörben, 27 milliárd forintos kerettel.

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint ma Magyarország az élen halad az unióban a pályázatok kiírásában. A kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázatok is jól haladnak, eddig mintegy 1500 pályázat érkezett be, a normatív pályázatoknál pedig 260 nyertest hirdettek ki.

A most megjelenő ROP pályázatok az utólagos akadálymentesítés, a kerékpárút hálózat fejlesztése, a belterületi utak fejlesztése, a közoktatási intézmények beruházásának támogatása, illetve az ipari parkok, területek fejlesztése témakörökben kerültek kiírásra.

A kormánybiztos a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a pályázatok megújult filozófia keretében kerülnek kiírásra, amely több tekintetben is érvényesül. Egyrészt a régiók szerepe megnövekedett a pályázatok kiírásában, hiszen a regionális tanácsok tesznek javaslatot arra, hogy milyen pályázatokat írjanak ki, de a beérkező pályázatok elbírálása is a tanácsokkal közösen zajlik.

Másrészt az ipari parkokra, ipari területekre vonatkozó kiírásoknál lehetőség nyílik a két fordulós pályázati eljárás igénybe vételére. Az első körben a projektötlet ismertetése történik meg, ekkor választják ki a "használható" ötleteket, majd ezután 4-6 hónapos projektkidolgozás zajlik. A második fordulóban születik majd meg a döntés a tényleges támogatás odaítéléséről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az új filozófia keretében került megvalósításra a területi pozitív diszkrimináció is, vagyis a hátrányos helyzetű régiók előnyben részesítése. Szintén nagyon fontos újítás, hogy minden egyes kiírás előtt egyeztetés zajlik az érintett területtel. A kormánybiztos szerint az egyik legfontosabb filozófiai újítás az átfogó, komplex problémamegoldás kidolgozása.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter elmondta, hogy a kiírásra kerülő iskolafelújítási program részét képezi a közoktatási reformnak, valamint a 21. század iskolája zászlóshajó programnak is. Ennek keretében a Közép-Magyarországi Régióban mintegy 4,9 milliárd forintos kerettel kerülnek pályázatok kiírásra, melyeknél az elnyerhető támogatás mértéke a projekt elszámoltatható összes költségének akár 90 százaléka is lehet.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm