5 °C Budapest

Feketelistás cégek: változik végre a fogyasztóvédelem?

Pénzcentrum
2007. január 31. 08:30

Amint azzal olvasóink rendszeresen szembesülhetnek, a Gazdasági Versenyhivatal és a PSZÁF minden határozata azonnal közzétételre kerül, a fogyasztók így rögtön értesülhetnek az őket negatívan érintő fejleményekről. Más szervek esetében azonban nem mindig szereznek tudomást az emberek, így továbbra is védtelenek maradnak.

A helyzet tavasszal javulhat, amikor elkészül a fogyasztóvédelem középtávú koncepciója és módosításra kerül a fogyasztóvédelmi törvény - emeli ki a Népszabadság összeállítása.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy hazánkban a fogyasztóvédelem mint üzletág valamiért nem működik, pedig Nyugat-Európában komoly példányszámú szaklapokra is van igény.

A tapasztalatok szerint a nyilvánosság minden bírságnál nagyobb fegyver, előfordult már, hogy egy megbírságolt cég vezetője kijelentette: azonnal fizet, csak ne tegyék közzé társasága nevét.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?