26 °C Budapest

Perel a fogyasztóvédelem: botrány az Auchanban!

Pénzcentrum
2006. december 20. 05:30

Pert indított az egyik francia fogyasztóvédelmi csoport, amely szerint a Hewlett Packard a francia joggal ellentétesen járt el, amikor néhány személyi számítógépet úgy értékesített, hogy azokra már fel volt telepítve a Microsoft által gyártott operációs rendszer, a Windows.

A felperes szervezet szerint ez a módszer megfosztja a vásárlót attól a döntési jogától, hogy megválaszthassa az operációs rendszert, amelyet alkalmazni szeretne, amellett, hogy a feltelepítéssel rákényszerítik valami megvásárlására. A civil szervezet szerint a rendszer számítógéphez "csomagolása" jogszabályba ütközik, miszerint egy termék használatának valamely másik termék használatához való kötése tilos.

A Hewlett Packard szóvivője szerint a vád nem állja meg a helyét, mert a PC önmagában nem minősíthető terméknek, hiszen az az operációs rendszer nélkül nem működik.

A perben az Auchan és a Darty kiskereskedelmi láncok is érintettek. Az eljárás akár hónapokig is eltarthat, bár biztató lehet a bepereltek számára, hogy az ugyanebben a témában beadott előző két vádiratot a francia bíróság elutasította.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?