Perel a fogyasztóvédelem: botrány az Auchanban!

Pénzcentrum
2006. december 20. 05:30

Pert indított az egyik francia fogyasztóvédelmi csoport, amely szerint a Hewlett Packard a francia joggal ellentétesen járt el, amikor néhány személyi számítógépet úgy értékesített, hogy azokra már fel volt telepítve a Microsoft által gyártott operációs rendszer, a Windows.

A felperes szervezet szerint ez a módszer megfosztja a vásárlót attól a döntési jogától, hogy megválaszthassa az operációs rendszert, amelyet alkalmazni szeretne, amellett, hogy a feltelepítéssel rákényszerítik valami megvásárlására. A civil szervezet szerint a rendszer számítógéphez "csomagolása" jogszabályba ütközik, miszerint egy termék használatának valamely másik termék használatához való kötése tilos.

A Hewlett Packard szóvivője szerint a vád nem állja meg a helyét, mert a PC önmagában nem minősíthető terméknek, hiszen az az operációs rendszer nélkül nem működik.

A perben az Auchan és a Darty kiskereskedelmi láncok is érintettek. Az eljárás akár hónapokig is eltarthat, bár biztató lehet a bepereltek számára, hogy az ugyanebben a témában beadott előző két vádiratot a francia bíróság elutasította.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?