2020. július 13. hétfő Jenő

Itt a lista: ezekre a kocsikra veheted fel a 2,5 milliós állami támogatást!


Elég széles azon autók választéka, amelyeket megvehetnének a nagycsaládosok az állami támogatásból. Még nem minden részlet tiszta, de az már körvonalazódik, hogy mikre adnak 2,5 millió forintot.

Vasárnap jelentette be a kormányfő, hogy a legalább 3 gyerekes családok 2,5 millió forintos állami támogatást kapnak autóvásárlásra. Ennek kapcsán Novák Katalin államtitkár hétfőn azt ismertette: lesznek bizonyos műszaki paraméterek, a finanszírozással kapcsolatban azonban fontos, hogy a családnak nem kell előfinanszírozni, hanem már eleve a kedvezményes áron vásárolhatják meg a kocsit. Az összeg azonban maximum az autó értéknek 50 százaléka lehet.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő család hozzájuthat a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt Novák Katalin ésa kormányfő sem (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). A Portfolio most összeszedte, hogy milyen "családi" autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Annyit elárulunk, mindezek alapján a lista nagyon széles: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és "dobozos" autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázók lehetőségeit. Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vették figyelembe.

A teljes listát itt találod!

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS