15 °C Budapest

Itt a lista: ezekre a kocsikra veheted fel a 2,5 milliós állami támogatást!

2019. február 11. 12:29

Elég széles azon autók választéka, amelyeket megvehetnének a nagycsaládosok az állami támogatásból. Még nem minden részlet tiszta, de az már körvonalazódik, hogy mikre adnak 2,5 millió forintot.

Vasárnap jelentette be a kormányfő, hogy a legalább 3 gyerekes családok 2,5 millió forintos állami támogatást kapnak autóvásárlásra. Ennek kapcsán Novák Katalin államtitkár hétfőn azt ismertette: lesznek bizonyos műszaki paraméterek, a finanszírozással kapcsolatban azonban fontos, hogy a családnak nem kell előfinanszírozni, hanem már eleve a kedvezményes áron vásárolhatják meg a kocsit. Az összeg azonban maximum az autó értéknek 50 százaléka lehet.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő család hozzájuthat a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt Novák Katalin ésa kormányfő sem (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). A Portfolio most összeszedte, hogy milyen "családi" autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Annyit elárulunk, mindezek alapján a lista nagyon széles: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és "dobozos" autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázók lehetőségeit. Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vették figyelembe.

A teljes listát itt találod!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm