14 °C Budapest

Ilyen olcsón még sosem nyaraltál: mutatjuk a legjobb ajánlatokat

2016. június 19. 07:07

A legnépszerűbb úti célok a nyaraláskor a vízparti városok, azonban nemcsak itt érezhetjük jól magunkat. Sokan inkább várost néznének, vagy egy hűvösebb klímájú helyen vészelnék át a kánikulát. Összeszedtünk négy olyan úti célt, ahol olcsón kijöhetsz.

Sokan csak későn kapnak észhez, és csak most veszik észre, hogy idén sem marad el a nyár és még nem is foglalták le a nyaralásukat. A legtöbben a Balatonhoz vagy Horvátországba vágynak, de Olaszország is népszerű célpont. Összeszedtünk négy olyan utat, amely alternatívát adhat, ha nem szeretnének a leggyakrabban látogatott helyekre utazni idén nyáron.

Koppenhága

Koppenhágába két Budapestről induló fapadossal is eljuthatunk, igaz a Wizzair Malmöbe megy, ahonnan még egy kisebb út eljutni a dán fővárosba. Emiatt most inkább a város fő repterére közlekedő Ryanairt választottuk, így két főre már 43 ezer forintból is találtunk jegyet. Az általunk kiválasztott utazás 7 napos, erre az időtartamra az Airbnb-n már 70 ezer forintból találtunk szállást, de ha a város központi részén szeretnénk megszállni, akkor ennél valamivel többet kell majd fizetnünk. A teljes utunk viszont így 114 ezer forintból jön ki.

Forrás: Gettyimages

Nem árt viszont számolni az étkezésekkel, az utazással és a belépőkkel is. A Palprices oldal alapján az árak Koppenhágában A sör, az ásványvíz és a közlekedés drágább, viszont az étkezés olcsóbb, mint a többi városban. Itt egyébként elég fejlett a bicikli kultúra, érdemes lehet nekünk is így közlekedni.

Comó (Milánó)

A legnagyobb hollywoodi sztároknak is van nyaralójuk valamelyik alpesi kisvárosban, azonban már egy átlagembernek is elérhető a Comói-tó mellett töltött nyaralás, ahol nyáron is kellemes klíma vár minket. Ehhez a milánói fapados reptérre (Bergamo) érdemes érkezni, innen hamar (és olcsón) átérhetünk Comoba. A teljes út 114 ezerből jön ki két főre, amiből 24 ezer a repülőjegyek, 90 ezer pedig a szállás ára.

Forrás: Gettyimages

Az összehasonlításnál egyébként a milánói árakat vettük alapul, így itt nagyjából a dán árakkal találkozhatunk, viszont a közlekedés nagyjából fele annyiba kerül. Comón belül és a tó körül egyébként biciklivel is közlekedhetünk, így ezen is spórolhatunk.

Párizs

Sokak kedvelt úti célja lehet Párizs, ahol az Európa Bajnokság után is bőven akad majd látnivaló és addigra talán a tüntetések is alábbhagynak. Mi 116 ezer forintért találtunk egy két fős utat, repülőjeggyel (47 ezer) és belvárosi szállással (69 ezer).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Forrás: Gettyimages

A sör itt valamivel drágább, mint a két előbb bemutatott helyen és az étkezés is drágább. A közlekedés viszont valamivel olcsóbb, ráadásul a párizsi metró az egész várost átszövi, így szinte bárhova eljuthatunk vele.

Korfu

Már-már klasszikus úti célpontja Korfu a magyaroknak, több utazási iroda is hirdet utakat a görög szigetre. Ha viszont inkább magunknak foglalnánk az utazást, akkor már 177 ezer forintból kijöhet a két fős út, a repülőjegyek 93 ezerbe, a tengerpart melletti szállás pedig 84 ezerbe kerülne. Érdekes, hogy ha a sziget belsejében foglalunk magunknak szobát, akkor egy hétre akár 20 ezer forintból is kijöhetünk egy hétre.

Forrás: Gettyimages

A kalandozás egyébként Korfun a legolcsóbb, egy sört már majdnem fele annyiért megkapunk, mint Dániában, az ebéd és az ásványvíz is itt a legolcsóbb, sőt, a közlekedésért is jóval kevesebbet kell fizetnünk. Persze, ha sokat járjuk a szigetet, akkor a tömegközlekedés helyett megérheti robogót vagy autót bérelni, ami azért megdobja az árakat, azonban nem megfizethetetlen, már napi 8 eurós ajánlatot is találhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm