16 °C Budapest

Brutális bírságemelkedés a MOL Limonál: van tétel, ami hússzorosára nő

2018. június 7. 14:10

Több büntetési tételét is megemeli a MOL Limo, a magyar olajvállalat közösségiautó-megosztó szolgáltatása. Sokkal drágább lesz mostantól, ha elveszted a slusszkulcsot, ha összekoszolod az autót, de azért is többet kell majd fizetni, ha bírságot vagy pótdíjat hozol össze a bérautóval.

Ügyféltájékoztató levélben jelentett be néhány bírságemelkedést és egyéb szabálymódosítást a MOL Limitless Mobility Kft., amely a nagyobb budapesti közösségiautó-megosztó rendszert, a MOL Limot üzemelteti. A változások június 21-től lépnek életbe. A tájékoztató levél szerint

  • a slusszkulcs pótlásának díja 100 ezer forintra emelkedik 5 ezer forintról,
  • az autó kitakarításának díja 10 ezer forintra nő 5 ezer forintról, ezen túl pedig
  • ha megbüntetnek minket az autóval, és ezzel az üggyel kapcsolatban a MOL-nak teendője támad, akkor 5 ezer forintról 10 ezer forintra nő a cégnek fizetendő ügyintézési díj.

A fentieken túl, a társaság bevezeti, hogy mostantól az autót le kell zárni, ha a további használat következtében 20 kilométer alá csökkenne a megtehető táv, amennyiben ezt nem tesszük meg, és 10 kilométer alatti hatótávval zárjuk le a személygépjárművet, akkor 10 ezer forint kötbért kell fizetni. Az autók foglalási szabálya is szigorodik. Amennyiben egy felhasználó egymás után két alkalommal lefoglalja ugyanazt a személygépjárművet, de azt egyik alkalommal sem nyitja ki, akkor a második foglalástól számított 120 percig nem foglalhatja le ugyanazt az autót.

Korábban már összehasonlítottuk a MOL Limo és egyetlen fővárosi versenytársa, a Greengo büntetési tételeit. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Greengo-nál már eddig is 100 ezer forintot kellett fizetni abban az esetben, ha elhagytuk a slusszkulcsot, az autókra kötött casco biztosítások feltételei pedig nem változtak, ami azért fontos, mert ez lehet a kulcs elvesztésén kívül a másik nagy költség, melyet közösségiautó-használat maitt fizethetünk.

Egy nagyobb kár esetén továbbra is a MOL Limoval járunk jobban, ott ugyanis fixen 100 ezer forint a biztosítás önrésze, a Greengo-nál ugyanez a kárösszeg 10 százaléka, üvegkár esetén pedig 20 százaléka. Ez azt jelenti, hogy egy kétmillió forintos kár esetén a MOL Limonál 100 ezer forintot, a Greengo-nál viszont legalább 200 ezret kell zsebből kifizetnünk.

Borítókép forrása: MOL
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem