2018. június 20. szerda Rafael

Brutális bírságemelkedés a MOL Limonál: van tétel, ami hússzorosára nő


Több büntetési tételét is megemeli a MOL Limo, a magyar olajvállalat közösségiautó-megosztó szolgáltatása. Sokkal drágább lesz mostantól, ha elveszted a slusszkulcsot, ha összekoszolod az autót, de azért is többet kell majd fizetni, ha bírságot vagy pótdíjat hozol össze a bérautóval.

Ügyféltájékoztató levélben jelentett be néhány bírságemelkedést és egyéb szabálymódosítást a MOL Limitless Mobility Kft., amely a nagyobb budapesti közösségiautó-megosztó rendszert, a MOL Limot üzemelteti. A változások június 21-től lépnek életbe. A tájékoztató levél szerint

  • a slusszkulcs pótlásának díja 100 ezer forintra emelkedik 5 ezer forintról,
  • az autó kitakarításának díja 10 ezer forintra nő 5 ezer forintról, ezen túl pedig
  • ha megbüntetnek minket az autóval, és ezzel az üggyel kapcsolatban a MOL-nak teendője támad, akkor 5 ezer forintról 10 ezer forintra nő a cégnek fizetendő ügyintézési díj.

A fentieken túl, a társaság bevezeti, hogy mostantól az autót le kell zárni, ha a további használat következtében 20 kilométer alá csökkenne a megtehető táv, amennyiben ezt nem tesszük meg, és 10 kilométer alatti hatótávval zárjuk le a személygépjárművet, akkor 10 ezer forint kötbért kell fizetni. Az autók foglalási szabálya is szigorodik. Amennyiben egy felhasználó egymás után két alkalommal lefoglalja ugyanazt a személygépjárművet, de azt egyik alkalommal sem nyitja ki, akkor a második foglalástól számított 120 percig nem foglalhatja le ugyanazt az autót.

Korábban már összehasonlítottuk a MOL Limo és egyetlen fővárosi versenytársa, a Greengo büntetési tételeit. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Greengo-nál már eddig is 100 ezer forintot kellett fizetni abban az esetben, ha elhagytuk a slusszkulcsot, az autókra kötött casco biztosítások feltételei pedig nem változtak, ami azért fontos, mert ez lehet a kulcs elvesztésén kívül a másik nagy költség, melyet közösségiautó-használat maitt fizethetünk.

Egy nagyobb kár esetén továbbra is a MOL Limoval járunk jobban, ott ugyanis fixen 100 ezer forint a biztosítás önrésze, a Greengo-nál ugyanez a kárösszeg 10 százaléka, üvegkár esetén pedig 20 százaléka. Ez azt jelenti, hogy egy kétmillió forintos kár esetén a MOL Limonál 100 ezer forintot, a Greengo-nál viszont legalább 200 ezret kell zsebből kifizetnünk.

Borítókép forrása: MOL

JÓL JÖNNE 1,5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 30 050 forintos törlesztőt ígér a 8,46%-os THM. De nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, ahol 30 327 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank konstrukcióit is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk