Dubrovnik is a stunningly beautiful coastal city located in the southern part of Croatia, bordering the Adriatic Sea. Often referred to as the Pearl of the Adriatic, Dubrovnik is known for its charming Old Town, ancient city walls, and rich cultural heritage. The city has a fascinating history that dates back to the 7th century, and it has served as a major trading hub for centuries. Dubrovnik is a UNESCO World Heritage Site and has been featured in many popular TV shows and movies, including Game of Thrones. With its picturesque beaches, stunning architecture, and rich history, Dubrovnik has become a popular tourist destination, attracting visitors from all over the world who come to enjoy its natural beauty, warm climate, and Mediterranean charm.

Fajsúlyos dolog derült ki az adriai strandok vízminőségéről: erről minden magyar utazónak tudnia kell

2024. május 30. 19:15

Az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése alapján Horvátország büszkélkedhet Európa legjobb tengerparti fürdővizeivel. A vizsgált helyek 99,1%-a kiváló minősítést kapott, ezzel kiemelkedik az uniós tagállamok és néhány szomszédos ország közül - tudósított a CroatiaWeek. .

Az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség által közzétett friss jelentés szerint Horvátország büszkélkedhet Európa legjobb tengerparti fürdővizeivel. A dokumentum, amely az előző év adatait is magában foglalja, Horvátországot emeli ki mint a kontinens éllovasát ebben a kategóriában.

A vizsgált országok között Görögország, Horvátország, Ciprus és Ausztria rendelkezik a legmagasabb arányban kiváló minősítésű fürdővizekkel. Az értékelés 27 uniós tagállamra, továbbá Albániára és Svájcra is kiterjedt.

A fürdővizek osztályozása mikrobiológiai szempontok alapján történik. A besorolás négy kategóriát különböztet meg: rossz, elégséges, jó és kiváló. Megfigyelhető, hogy általánosságban a tengerparti fürdőhelyek jobb minőségűek, mint a belső vizek.

Horvátország esetében 2023-ban 936 fürdőhely került vizsgálat alá. Ezek közül 905 (96,7%) bizonyult kiválónak, 22 jó minőségűnek és 5 elégségesnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Rossz minősítést nem kapott egyetlen hely sem. Különös figyelmet érdemelnek a tengerparti fürdőhelyek eredményei: az 894 vizsgált vízből 886 (99,1%) kapott kiváló minősítést. A belső vizeket tekintve kevésbé rózsás a kép: a 42 vizsgált hely közül csak 19 (45,2%) érte el a kiváló minősítést; további 18 jó és 3 elégséges besorolást kapott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem