Female traveler at the train station waiting for her train.

Dagad az újabb hazai utazási iroda botrány: rengetegen futnak a pénzük után, a cég lelépett

2024. április 14. 14:31

Már másfél éve futnak a pénzük után a Lagun Travel károsultjai, akikkel egyik napról a másikra közölték, hogy nemhogy az utazni nem fognak, de az utazási iroda is becsődölt, ahova súlyos vagyonokat fizettek be.

Forró napsütés, hófehér homokos tengerpart, sütkérezés a pálmafák árnyékában... Az álom csak álom maradt a Lagun Travel utazási iroda károsultjai számára, ugyanis hiába várták a mesébe illő utazást, nem lett belőle semmi, ráadásul még a pénzüket sem kapták vissza - írja a Blikk

A károsultak ügye már több, mint másfél éve húzódik. Az egzotikus utakat kínáló iroda 2022. augusztus 25-én jelentett csődöt, amit az azóta megszűnt honlapján közölt az oda látogatókkal. Ezelőtt mindössze néhány héttel fizetett ki egy 10 napos Maldív-szigeteki utat náluk Herenik Olivér, aki a párját szerette volna meglepni a különleges kiruccanással.

Augusztus 8-án rendeltük meg az utat, ami 1890 euró, körülbelül 740 ezer forint lett volna fejenként, de mivel egy összegben fizettünk, kaptunk 500 euró, vagyis 195 ezer forint kedvezményt, ami azért elég jelentős árengedmény. A csődről a hírekből értesültem, talán ez volt az a pont, amikor rádöbbentem, csúnyán átvertek minket. Összesen 3280 eurót, azaz több, mint 1 millió 200 ezer forintot buktunk el

– magyarázta a férfi, hozzátéve: természetesen írtak az irodának levelet, az egymondatos válaszukban megerősítették, hogy valóban becsődöltek, és hogy a kártérítés ügyében később felveszi valamelyik munkatárs velük a kapcsolatot. Aztán eltűntek. Herenik Olivéren kívül ráadásul jó 40-45 ember harcol még mind a mai napig a pénzéért.

A Blikk megkereste az ügyben Gaál Márton ügyvédet, aki a károsultak felével foglalkozik. Elmondta, ügyfelei esetében utazási szerződésenként 600 ezer és közel 5 millió forint körüli összegekről van szó. Az átlagos kár 1,5-2,5 millió forint között mozog. Az ügy a napokban átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitányságról a XIII. kerületi kapitányságra, ahol elkezdtek kiemelten foglalkozni vele. Hogy eddig mi történt, azt nem tudta megmondani az ügyvéd.

Az elmúlt másfél év alatt nagyjából nyolcvan-száz alkalommal hívtam a rendőrséget, hogy érdeklődjek, de nem reagált senki. Tudomásom szerint nem jutottak el odáig, hogy gyanúsítottakat hallgassanak ki az ügyben, még úgy sem, hogy megadtam nekik az iroda tulajdonosainak a nevét, és ha jól emlékszem, a volt könyvelőt is megjelöltem 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- mondta. 

A bulvárlap az beszélt a BRFK-val is, ahonnan megerősítették az ügyvéd szavait.

Tájékoztatjuk, hogy a BRFK csalás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást, gyanúsítotti kihallgatás nem történt. Az eljárásban a nyomozó hatóság ez idáig 45 tanút hallgatott ki

– olvasható a Blikk érdeklődésére küldött hivatalos válaszban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem