12 °C Budapest
Top down view of the beach in the Baska village in the Krk island in Croatia.

Szabályosan ellepik a magyar turisták a nyáron ezeket a tengerpartokat: még nem késő foglalni

2023. április 26. 13:16

Idén még népszerűbb a horvát tengerpart az egyik legnagyobb hazai szállásportál foglalói körében. Az április 20-áig beérkező foglalások darabszámban 81 százalékos növekedést mutatnak időarányosan tavalyhoz képest. A legtöbb honfitársunk 5-7 éjszakára foglal, egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül. 

Mivel a tengerpartok, strandok és programok vonzzák a vendégeket, a Szallas.hu elkészítette horvátországi élménytérképét, és egy több mint 60 oldalas e-bookot is, ami segíti az utazás megtervezését - közölték.

Minden harmadik válaszadó tervez idén horvátországi nyaralást – derült ki a portál friss felméréséből. Harmaduk 2-3 hónappal előre foglal szállást, 27 százalékuk pedig már 4-6 hónappal előre rögzítette foglalását. A különböző szállástípusok közül az apartman kategória a legnépszerűbb, a Horvátországba utazó válaszadók 45 százaléka választja.

„Négyből három horvátországi foglalás apartmanba szólt” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A felmérésből az is kiderült, hogy a 2-5 csillagos hotelek is népszerűek, a horvát nyaralást tervezők 35 százaléka keresi ezeket.

A magyar utazók körében a korábbi évekhez képest fokozódott a kereslet a magasabb kategóriás és kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtó szálláshelyek iránt Horvátországban, ezért a Szallas.hu hotelkínálatának bővítésén folyamatosan dolgozunk. Jelenleg már több mint 150 hotel foglalható a horvátországi kínálatunkban, a legtöbb saját wellnessrészleggel rendelkező, közvetlen tengerparti szálloda, és all inclusive ellátást nyújtó hotel is elérhető már az oldalon. Összességében pedig 2019 óta 36 százalékkal több horvátországi szálláshely foglalható jelenleg nálunk

– árulta el Molnár Tímea, a cég Horvátországért felelős menedzsere. A portál foglalási adatai szerint az idei szezonban (június-szeptember) egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül Horvátországban.

Ellátás tekintetében a félpanzió (44,3%) iránt a legnagyobb a kereslet, jóval kevesebb a kizárólag reggelit kérők aránya (17,8 %), és 2 százalék választja a teljes / all inclusive ellátást. „A válaszadók zöme (47,7%) augusztusra időzíti a horvát vakációt, harmaduk júliusra, negyedük szeptemberre. A többség (23,5%) 7 éjszakára, 23 százalékuk 5-re, ötödük pedig 6 éjre foglal – mondta Kelemen Lili. – Ez egyébként trendszerű, az előző években is az 5-7 éjszakás tartózkodás volt a legjellemzőbb a magyarok körében.”

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A létszámra adott válaszok alapján minden második utazó másodmagával érkezik a horvát tengerpartra. „A saját foglalási adatainkból az látszik, hogy bár nőtt a párok foglalási aránya tavalyhoz képest, még mindig a családosok utaznak túlnyomó többségben” – tette hozzá a sajtószóvivő. A felmérés szerint – csak úgy, mint korábban –

az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia–Split régió a legvonzóbb úti cél.

Az ár mellett az ingyenes lemondás, az előleg nélkül foglalható opciók és a nagyszámú pozitív vendégértékelés alapján döntenek, és sokan keresik a magyarul beszélő szállásadókat. A szállás kiválasztásakor a tengerpart, a strand, a kikötő közelsége, a kirándulási lehetőségek és látnivalók megközelíthetősége, a kilátás a tengerre és a parkolási lehetőség a vezető szempontok.

„A vendégek döntését az idén megjelent Adria TOPlistával, ami egy hiánypótló élménytérkép, és egy több mint 60 oldalas e-bookkal segítjük, amelyben összegyűjtöttük a legjobb 222 horvát programot” – mondta Dobronoki Mercédesz, a cég turizmus marketingmenedzsere. A  szállásportál foglalási statisztikái is összecsengenek a felmérés eredményeivel. Az év eleji előfoglalási akció során, mely január közepétől február közepéig tartott, az eddigi horvátországi foglalások 39 százaléka futott be. Az idén április 20-áig megtett horvátországi foglalások 81 százalékkal lekörözték időarányosan a tavaly április 20-áig beérkező foglalásokat.

Top horvátországi úti célok a magyarok körében 2023 nyarán, a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint:

  1. Vir
  2. Crikvenica
  3. Njivice
  4. Starigrad
  5. Medulin
  6. Bibinje
  7. Pula
  8. Zadar
  9. Vodice
  10. Lopar és Makarska

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm