Low section of a woman dipping toes into swimming pool at spa.

Óriási bajban a magyar wellness-szállodák: ekkor jöhet a bezárási hulláma rezsiárak miatt

2022. szeptember 21. 09:02

Óriási bajban vannak a magyar wellness-szállodák. A havi 10-12 milliós energiaszámla most közel százmillió forint, így a kigazdálkodhatatlan kategóriába került - jelentette ki Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

A legnagyobb bajban a wellness-szállodák vannak, nekik a legnagyobb az energiaköltségük. A wellnesst szezontól függően hűteni-fűteni kell, és elképesztő árrobbanás volt az energiapiacon – mondta az InfoRádióban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

Van, ahol a gázszámla nyolcszoros, a villanyért pedig ötször-tízszer annyit kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy egy 150 szobás wellness-szállodában a havi 10-12 milliós energiaszámla most közel százmillió forint, így a kigazdálkodhatatlan kategóriába került

- sorolta a szakember, aki szerint bonyolult a helyzet, mivel a wellnessrészleget nem lehet szüneteltetni: egyes szállodák azért működnek, mert oda a vendégek legnagyobb százaléka kifejezetten a wellness miatt megy. Ugyanakkor wellness-szálloda még nem zárt be, de novemberben és decemberben jönnek azok a számlák, amelyeken már lehet látni az áremelést. Több szállóban pedig azt tervezik, hogy csak a január-februári, esetleg márciusi hónapra fognak bezárni.

Jóval nagyobb az esélyük a túlélésre azoknak a szállodáknak, ahol lehetőség van az alternatív energiaforrások bevonására. A termálvízzel például drasztikusan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?