28 °C Budapest
The shot depicts train as a passenger transport vehicle under power. The shot was taken in Europe, Hungary, Budapest city.

Felújítások, menetrendi módosítások jönnek a MÁV-nál: itt az érintett vonalak listája

2022. május 13. 21:01

Egyes vasútvonalakon pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint fognak közlekedni. Mutatjuk mire kell figyelni az elkövetkezendő időszakban!

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között a harmadik vágány építési munkálatai zajlanak, ami miatt korlátozások lesznek bevezetve időszakosan. a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonal, valamint a győri fővonal egyes távolsági vonatainak menetrendje módosul a hétvégi és az éjszakai időszakban május 14-15-én, illetve június 11-12-én.

Május 9. és június 17 között egyes éjszakánként pótlóbusszal lehet menni a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között, illetve a Keletiből Szolnokra és Nagykátára és visszafelé az előbbi esetben. A Budapest—Győr – Hegyeshalom vonalon pályakarbantartás miatt módosított menetrend lesz érvényben május 20-tól 27-ig.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon május 22-ig lesznek változások.  Az InterCity-k helyett Dombóvár és Pécs, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok szállítják az utasokat, míg A Budapest–Vác–Szob vonalon május 21-én és 22-én, 28-án és 29-én, Dömösi átkelés megállóhelynél az időjárás okozta károk megelőzése érdekében sziklakitermelést végeznek, emiatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A változások a Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza is érintik: a vonalon május 16-tól 30-ig éjszakánként pályakarbantartást végeznek. Emiatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szerencs és Nyíregyháza állomások között az esti és a hajnali vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek. Május 16-tól kezdve 10 napon átpedig a teljes Debrecen-Nyíregyháza vonalon fognak pótlóbuszok járni, de a GYSEV Győr és Sopron közötti szakaszán közlekedők se úszták meg a pályakarbantartási munkákat: ők május 15-től 23-ig Győr és Csorna között pótlóbusszal tudnak közlekedni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pontos változásokról a MÁV oldalán lehet tájékozótni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?