7 °C Budapest
The shot depicts train as a passenger transport vehicle under power. The shot was taken in Europe, Hungary, Budapest city.

Felújítások, menetrendi módosítások jönnek a MÁV-nál: itt az érintett vonalak listája

2022. május 13. 21:01

Egyes vasútvonalakon pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint fognak közlekedni. Mutatjuk mire kell figyelni az elkövetkezendő időszakban!

Budapesten, a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső, illetve a Keleti pályaudvar és Ferencváros között a harmadik vágány építési munkálatai zajlanak, ami miatt korlátozások lesznek bevezetve időszakosan. a Budapest–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonal, valamint a győri fővonal egyes távolsági vonatainak menetrendje módosul a hétvégi és az éjszakai időszakban május 14-15-én, illetve június 11-12-én.

Május 9. és június 17 között egyes éjszakánként pótlóbusszal lehet menni a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között, illetve a Keletiből Szolnokra és Nagykátára és visszafelé az előbbi esetben. A Budapest—Győr – Hegyeshalom vonalon pályakarbantartás miatt módosított menetrend lesz érvényben május 20-tól 27-ig.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon május 22-ig lesznek változások.  Az InterCity-k helyett Dombóvár és Pécs, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok szállítják az utasokat, míg A Budapest–Vác–Szob vonalon május 21-én és 22-én, 28-án és 29-én, Dömösi átkelés megállóhelynél az időjárás okozta károk megelőzése érdekében sziklakitermelést végeznek, emiatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A változások a Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza is érintik: a vonalon május 16-tól 30-ig éjszakánként pályakarbantartást végeznek. Emiatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szerencs és Nyíregyháza állomások között az esti és a hajnali vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek. Május 16-tól kezdve 10 napon átpedig a teljes Debrecen-Nyíregyháza vonalon fognak pótlóbuszok járni, de a GYSEV Győr és Sopron közötti szakaszán közlekedők se úszták meg a pályakarbantartási munkákat: ők május 15-től 23-ig Győr és Csorna között pótlóbusszal tudnak közlekedni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pontos változásokról a MÁV oldalán lehet tájékozótni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm