The largest medicinal bath in Europe, the Szechenyi Thermal Bath dates from the late 19th century.

Őrült sok brit turista látogat ebbe a magyar fürdőbe: mind gyógyulni akarnak

2021. május 12. 15:01

Az egyes országok ki- és beutazási korlátozásai által meghatározott szabad hónapokban a külföldiek között 2020-ban kiemelkedő volt a Nagy-Britanniából hazánkba érkező vendégek száma. A 100 ezer szigetországbéli vendég körében a legkedveltebb desztináció továbbra is a főváros volt, ahol átlagosan 3 napot töltöttek a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján.

A koronavírus járvány terjedése előtt 2020 első hónapjaiban különösen sok brit töltött el hosszabb-rövidebb időt Budapesten. Tavaly az Egyesült Királyság a 6. helyen állt a magyarországi küldőpiacok rangsorában, az adatok szerint a szigetországból érkező vendégforgalom elsősorban a fővárosban koncentrálódott, a vendégéjszakák 88% Budapesten realizálódott. Korosztályok szerint a látogatók 40%-a 18-34 év közötti, míg 30%-a a 35-44 éves korosztályból került ki. 

A mobilcella adatokból kimutatható, hogy a főváros nyújtotta attrakciók közül az idősebbeket a klasszikus látnivalók – Parlament, Hősök tere, Budai vár −, míg a fiatalabbakat elsősorban a belváros népszerű szórakozóhelyei vonzották a Kazinczy utcában. Az adatokból az is kitűnik, hogy sokan keresték fel a termálfürdőket is – különösen népszerű volt a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda. A vendégek leginkább szállodákban és magánszálláshelyeken szálltak meg tavaly. Míg az idősebb korosztály inkább az előbbiben, addig a 25 év alatti Z-generáció az utóbbiban töltött el átlagosan 3 éjszakát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?