14 °C Budapest
Sidi Bou Said has a reputation as a town of artists. With its distinctive blue-and-white colour scheme, cobbled streets and jaw-dropping glimpses of azure waters, the cliff-top village of Sidi Bou Saïd is one of the prettiest spots in Tunisia. Everywhere you look in the village, youll see its signature dazzling white walls and staircases, with everything else a uniform shade of vivid blue. Doors, window frames, shutters, decorative iron grilles and elaborate latticework window screens (known as moucharabiehs) are all painted the imperial blue of a peacocks tail. Only the larger doors show some variation, with splashes of chrome yellow, white or red.

Ide utaznak idén a külföldre vágyó magyarok: mutatjuk 2021 slágerdesztinációit

2021. április 9. 09:31

Egy évvel a járvány kitörése után is töretlen, sőt fokozódik a magyarok utazási kedve. Már decemberben érezhető volt a külföldi utak iránti felfokozott érdeklődés, idén januárban és februárban pedig tovább nőtt azoknak a száma, akik negatív PCR-teszteredményük birtokában az egzotikus országokba, például Dubai­ba, a Maldív-szigetekre, Tanzániába, Mexikóba, a Dominikai Köztársaságba vagy a Seychelle-szigetekre utaztak

Töretlenül erősödik a lakosság utazási kedve: a negatív PCR-teszteredményt igazolók januárban és februárban az egzotikus országokba utaztak, míg a nyári szezonban a járványhelyzettől függően idén is a dél-európai országok és Egyiptom, Tunézia lehet a legnépszerűbb desztináció – mondta el Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke a Magyar Nemzetnek. Ha a járványhelyzet megengedi, akkor a nyári szezonban – a korábbi évek slágerhelyszíneit alapul véve – nem számítanak változásra a keresletben, már ami a népszerű úti célokat illeti.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is a mediterrán klímájú dél-európai országok, illetve Egyiptom és Tunézia lehet a legnépszerűbb a külföldre készülők körében, akárcsak a korábbi években. A szakszövetség vezetője szerint viszont

nagyon kicsi az esélye a beutazó turizmus ősz előtti újraindulásának.

A szakértő szerint a külföldi turisták körében feltehetően már nem a két nagy tavunk, a Balaton és a Velencei-tó lesz a fő célpont, hanem elsősorban Budapestet vagy a termál- és gyógyvizekben gazdag régiókat fogják felkeresni a nyári szezont követően. A MUISZ elnöke szerint a külföldieket hazánkba csábító események közül a legjelentősebb az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és az annak során várható pápalátogatás lesz az ősszel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szakember arról is beszámolt, hogy a járvány kitörése után az utazási irodákban jelentősen megváltozott a teljes és a részmunkaidős foglalkoztatottak aránya, sok vállalkozás kényszerült radikális létszámleépítésre, miután lényegében megszűnt a piacuk. A szövetség adatai szerint a 2019-es évhez viszonyítva a koronavírus berobbanásának évében a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma hatvan százalékkal csökkent az utazási irodák területén, miközben a hat órában foglalkoztatottaké a kétszeresére nőtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem