27 °C Budapest
Folytatódik a metrófelújítás: így befolyásolja a munkát a járvány

Folytatódik a metrófelújítás: így befolyásolja a munkát a járvány

2020. április 6. 15:00

Az M3 metrófelújítás a déli szakaszon a járványügyi vészhelyzet ellenére folytatódik. A Népliget - Kőbánya-Kispest állomások között zajló rekonstrukciós munkálatok mellett, március elején elkezdődött a középső szakasz két állomásának - Arany János utca és Ferenciek tere - korszerűsítése is. A járványhelyzet egyelőre nem befolyásolja a munkavégzést a belvárosban, a koronavírus ellen naponta többszöri fertőtlenítéssel, a higiéniai előírások fokozott betartásával védekeznek - közölte a BKV.

Az említett állomásokon elsősorban bontási munkálatokat végeznek.  A mozgólépcsők környezete szinte felismerhetetlen, megtörtént a fal- és álmennyezeti burkolatok elbontása, a lejtaknában pedig a szerkezet visszabontásán dolgoznak. Mindkét helyszínen egy-egy üzemen kívüli mozgólépcső biztosítja a gyalogos közlekedést, ami azt jelenti, pillanatnyilag több mint 230 lépcsőfok köti össze a felszínt a peronnal.

Az utastérből eltűntek a jellegzetes bútorok, a tájékoztató táblák, a hirdetések, és megjelentek a halmokba rakott, vagy zsákokba pakolt bontási anyagok, a munkálatokat segítő eszközök, kisgépek. A metróforgalom biztonságát nem zavaró üzemi területeken szintén elkezdődtek az építészeti- és gépészeti bontások. A bontott anyagok kiszállítása hétvégén történik a BKV Zrt. Kőér utcai telephelyére.

Az állomások területén különböző szakterületek képviselői folytatnak helyszíni felméréseket a későbbi építési, kivitelezési munkafolyamatok előkészítéséhez.

A középső szakasz rekonstrukciója a Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomások lezárásával folytatódik a tervek szerint júliusban. A megállók környezetében már elkezdődtek a felszíni közműkiváltások. A napjainkra jellemző, a megszokottnál lényegesen kisebb közúti forgalom, ezúttal kedvezőbb feltételeket teremt a munkavégzéshez, az ütemtervhez képest gyorsabban haladnak a víz, csatorna, tűzcsap átépítések.

A felújítás során kiemelten figyelünk a higiéniai előírások maximális betartására, valamint a pandémiás időszakra vonatkozó javaslatokra, ezzel is óvva a munkavállalók egészségét

- írta a cég.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?