32 °C Budapest
Kiderült, érinti-e a Neckermann hazai utasait a brit Thomas Cook utazási iroda csődje

Kiderült, érinti-e a Neckermann hazai utasait a brit Thomas Cook utazási iroda csődje

2019. szeptember 23. 11:15

Sokan nem tudják, de a Neckermann Magyarország a frissen csődbe ment brit Thomas Cook csoport leányvállalata. Jelenleg is több százezer külföldi utas tartózkodik a világ különböző üdülőhelyein. 

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, csődbe ment a legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook. Emiatt 160 ezerren ragadtak a világ különböző üdülőhelyein.

A vállalatcsoport közlése szerint a Thomas Cooknak világszerte közel 600 ezer utasa tartózkodik külföldön, ebből több mint 150 ezer brit állampolgár, őket a következő 2 hétben szállítják majd haza, ez lesz a Nagy-Britannia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű békeidőbeli művelete. A brit kormány a brit légügyi hatósággal együttműködve szervezi meg a mentést, amibe az erre az esetre bérelt repülőgépeken kívül más utazási irodák gépei is bekapcsolódnak.

A Thomas Cook Csoporthoz tartozik a Neckermann Magyarország is, ezért a Portfolio megkérdezte a magyarországi vállalatot arról, hogy az ő ügyfeleiket hogyan érinti a Thomas Cook csődje. A Neckermann Magyarország egy közleményt juttatott el hozzájuk, amiben az áll, hogy

"a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak, a Thomas Cook igazgatósága bejelentette az Egyesült Királyság vállalkozásainak fizetésképtelenségét. A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország egy egészséges cég, továbbra is folytatja működését."
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?