Kiderült, érinti-e a Neckermann hazai utasait a brit Thomas Cook utazási iroda csődje

Kiderült, érinti-e a Neckermann hazai utasait a brit Thomas Cook utazási iroda csődje

2019. szeptember 23. 11:15

Sokan nem tudják, de a Neckermann Magyarország a frissen csődbe ment brit Thomas Cook csoport leányvállalata. Jelenleg is több százezer külföldi utas tartózkodik a világ különböző üdülőhelyein. 

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, csődbe ment a legrégebbi brit utazási iroda, a Thomas Cook. Emiatt 160 ezerren ragadtak a világ különböző üdülőhelyein.

A vállalatcsoport közlése szerint a Thomas Cooknak világszerte közel 600 ezer utasa tartózkodik külföldön, ebből több mint 150 ezer brit állampolgár, őket a következő 2 hétben szállítják majd haza, ez lesz a Nagy-Britannia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű békeidőbeli művelete. A brit kormány a brit légügyi hatósággal együttműködve szervezi meg a mentést, amibe az erre az esetre bérelt repülőgépeken kívül más utazási irodák gépei is bekapcsolódnak.

A Thomas Cook Csoporthoz tartozik a Neckermann Magyarország is, ezért a Portfolio megkérdezte a magyarországi vállalatot arról, hogy az ő ügyfeleiket hogyan érinti a Thomas Cook csődje. A Neckermann Magyarország egy közleményt juttatott el hozzájuk, amiben az áll, hogy

"a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak, a Thomas Cook igazgatósága bejelentette az Egyesült Királyság vállalkozásainak fizetésképtelenségét. A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország egy egészséges cég, továbbra is folytatja működését."
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?