24 °C Budapest
Óriási változás jön a buszos közlekedésben Magyarországon: ezek a tervek

Óriási változás jön a buszos közlekedésben Magyarországon: ezek a tervek

2019. július 9. 08:29

A következő 2-3 évben minden hatodik buszt elektromosra cserélnének a tömegközlekedésben, a hosszú távú cél pedig az, hogy tíz év múlva csak környezetbarát buszok járjanak Magyarországon - írja a Világgazdaság.

Az elkövetkező 2-3 évben a tervek szerint minden hatodik buszt elektromosra cserélnének a hazai tömegközlekedésben. Ennek kifutása pedig az lenne, hogy 10 év mulvan már csak környezetbarát buszok járjanak a magyar utakon. Mindennek biztosítására a lap információi szerint a települések 36 milliárd forintot kapnak az összesen 1290 busz beszerzésére.

A megvalósítás idén egy mintaprojekttel indul, néhány település kap elektromos buszokat tesztelésre, hogy kipróbálják, mennyire alkalmasak ezek a tömegközlekedési feladatok ellátására. A cél az, hogy a buszcsere legalább 50 százalékos magyar hozzáadott értékkel valósuljon meg.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?