Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.06.07)

2019. június 7. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.06.07).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.06.07).

36 órás előrejelzés

Péntek reggel az északi, északkeleti tájakon fordulhatnak elő futó záporok, zivatarok, máshol gyengén, változóan felhős időre ébredhetünk. Helyenként északon, északnyugaton pára, köd kialakulhat. Délen élénk lehet a délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Napközben sok napsütésre számíthatunk, de északon, északkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és errefelé helyenként futó zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. A déli-délnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is. A legmelegebb órákban 25-30 fokra van kilátás.

Szombat reggel derült, gyengén felhős időre ébredhetünk, viszont északon foltokban pára, köd kialakulhat. Csapadék nem valószínű. A Dunántúlon többfelé megélénkülhet a szél. A minimum-hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken elsősorban az északi, északkeleti tájakon alakulhatnak ki átmeneti jelleggel futó záporok, zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós útszakaszokra kell számítani. Zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül többfelé az élénk déli-délnyugati széllökések ronthatják kissé az autók egyensúlyát. A napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A meleg, néhol még fülledt idő miatt megnőhet a reakcióidő, ezért vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken sem érkezik front térségünkbe. A melegedésre fokozottan érzékenyek körében azonban gyakori lehet a fejfájás, a migrén, a dekoncentráltság és a fáradékonyság. Záporok, zivatarok idején a levegő páratartalma jelentősen megnövekszik, ez pedig fulladást és nehézlégzést okozhat. Nehéz nap vár a szív- és krónikus betegekre, az idősekre, valamint a keringési rendszer betegségeivel küzdők számára, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, körükben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a rosszullét. A napsütéses időben az UV sugárzás erős lesz. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem