2 °C Budapest

Berágott az EU: új sebességkorlátozó rendszer jöhet Magyarországra is

2019. március 28. 09:02

Egy EU-s bizottsági javaslat szerint azonban 2022-től számos biztonsági eszközt kötelezővé tenne az új autókban, köztük egy sebességkorlátozó rendszert is - számolt be az RTL Híradó.

Évente Magyarországon mintegy 16 500 személyis sérüléses baleset történik, és ezeknek a baleseteknek nagyjából egyharmadában a sebesség helytelen megválasztás a baleset elsődleges oka

- mondta el az RTL-nek Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője. A gyorshajtásból származó baleseteket úgy látszik, hogy az EU is megelégelte, ezért egy EU-s bizottsági javaslat szerint 2022-től számos biztonsági eszközt kötelezővé tenne az új autókban, köztük egy sebességkorlátozó rendszert is - számolt be az RTL Híradó. A javaslat szerint egy műszer figyelné, hogy mennyi a maximum sebesség az adott útszakaszon, és nem engedné, hogy a gépjármű többel tudjon menni. 

Elméletileg a 2022-től életbe lépő rendszer korlátozását felül írhatja majd a sofőr, de kikapcsolni tartósan nem lehetne. Ha pedig valaki notórius gyorshajtó lévén, így is állandóan kijátszaná a rendszert, azt a szintén kötelező adatmentő egység simán lebuktathatja. Ez az adatmentő egység ugyanis a fekete dobozhoz hasonlóan rögzítene minden vezetéstechnikai adatot, figyelné, hogy elkövetünk-e valamilyen szabálytalanságot. 


NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?