18 °C Budapest

Ebben nem lesz köszönet: fagyviharral jön a péntek, kiadták a veszélyjelzést

MTI
2019. február 21. 18:28

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén: a leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet, s helyenként napközben is csak 0 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Ezen felül ráadásul a szolgálat szinte az egész országra kiterjedő veszélyjelzést adott ki a viharos szél miatt.

Pénteken a délelőtti órákban egy hidegfront hatására megerősödik, majd többfelé viharossá fokozódik az északias szél. A Dunántúl keleti felét leszámítva jellemzően 60-80 km/h-s széllökésekre lehet számítani, de kisebb körzetekben ennél erősebb lökések is előfordulhatnak. Az esti óráktól kezdve fokozatosan veszít erejéből a szél

- tette közzé hivatalos oldalán a figyelmeztetést az OMSZ.

Forrás: OMSZ

Ezen felül a szolgálat a hétvégére várható időt is közölte, melyben nem lesz köszönet. Az adatok szeriten ugyanis jelentős lehűlés várható, a leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet:

  • Pénteken délelőtt többfelé várható eső, zápor, majd a déli óráktól észak felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. A Duna vonalában és a Dél-Dunántúlon a nap második felében is várható csapadék. Estefelé az eső mellett a Dél-Dunántúlon havas eső is lehet, de havazás sem kizárt. A szél többfelé megerősödik, a középső területek kivételével viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet, napközben 5-12 fokig melegszik a levegő.
  • Szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nélkül. Nagy területen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 3 fok között valószínű.
  • Vasárnap is több órára kisüt a nap. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható, de a fagyzugokban több fokkal hidegebb lehet. A nappali maximumok plusz 1 és 5 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm