18 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.08.09)

2018. augusztus 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.08.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.08.09).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön is túlnyomóan napos idő várható, számottevő csapadék nem valószínű, csupán néhol északkeleten lehet egy-egy futó zápor. A délkeleti szél ismét többfelé megélénkülhet. A legmelegebb órákban 33 és 37 fok közötti maximum-hőmérsékletre van kilátás. Pénteken folytatódik kánikula, de a késő délutáni órákban egy hidegfront érheti el a nyugati-északnyugati országrészt. Feltámad az északnyugati szél, záporok, zivatarok valószínűek arrafelé. Hajnalban 19-24, délután 32-37 fok valószínű, de a front által érintett területeken gyorsan visszaeshet estére a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön napos, nagyrészt száraz időre készülhetnek az útnak indulók. Egy-egy zápor, zivatar csak kis eséllyel alakulhat ki az északkeleti határ közelében, ami nagy veszélyt nem jelent ugyan, de a fülledtséget fokozva csökkenthet figyelmünkön. Sokfelé élénk déli-délkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A hőségben tompulhatnak reflexeink, fáradékonyak, dekoncentráltak lehetünk, így fokozottan érdemes saját és mások épségére odafigyelniük az útnak indulóknak. A napos időben ajánlott vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, de a krónikus betegek, az idősek és a szív-, és érrendszeri betegséggel küzdők fokozott veszélynek vannak kitéve a hőségben, egyeseknél keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. A forróságban gyakori lehet a rosszullét, a migrén és a különböző ízületi bántalmak is kiújulhatnak. Az asztmások és légzőszervi problémákkal küzdők körében időnként légszomj jelentkezhet. Sokfelé éjjel is 20 fok felett alakul a hőmérséklet, alvási nehézségek léphetnek fel. Erős UV-sugárzásra készülhetünk, ezért gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem