13 °C Budapest
Elutaznál a négynapos hosszú hétvégén: ennyivel kalkulálj két napra

Elutaznál a négynapos hosszú hétvégén: ennyivel kalkulálj két napra

2018. március 29. 17:00

2018. a négynapos hosszú hétvégék éve Magyarországon. Egészen pontosan 5 négynapos hétvégének örvendezhetünk az évben. Bár az első kör már lement március 15-hez hangolva, még maradt négy. A legújabb éppen március 30-án élesedik, a rákövetkező pedig a tavasz közepén. Ezen felbuzdulva megnéztük, melyek Európa legolcsóbb nagyvárosai, azaz hogy mennyibe kerül egy átlagos két éjszakás kiruccanás két fő részére.

2018. a négynapos hosszú hétvégék éve Magyarországon. Egészen pontosan 5 olyan alkalom van idén hazánkban, amikor négy egymást követő napon nem kell dolgozni és lehet egy kiadósat pihenni. Bár ezek közül március 15-ével egy kör már kiesett, a második éppen március 30-án, pénteken élesedik, majd nemsokkal később jön az újabb tavasz közepén. Ennek apropóján, egy friss kutatás alapján megnéztük, mennyibe kerül a legolcsóbb európai nagyvárosokban egy két éjszakás rapid üdülés.

A lista élén Krakkó végzett kevesebb mint 58 905 ezer forinttal, de nem sokkal maradt el tőle Vilnius (59 ezer forint) és Riga sem (61 ezer forint). A szűkebb keretbe egyébként még Athén is becsúszott a maga nem túl brutális 71 400 forintos árazásával.

A táblázatban megjelenő árak egyébként magukba foglalják többek között:

  • az átlagosnak mondható szállodai költségeket két főre,
  • a reptéri transzfert,
  • 48 órás helyi bérletet,
  • a helyi látványosságok látogatási díját,
  • a legfontosabb múzeumok, művészeti galériák belépőjegyének árát,
  • az ételek és különböző italok (sor, bor, üdítők) árát két főre.

A listára Budapest is felkerült az 5. helyen, úgyhogy, aki a magyar fővárosra lenne kíváncsi ezekben a borongós tavaszi napokban, az párjával nagyjából 66 ezer forintos költségre számítson egy három napos kiruccanás során. A fenti számokkal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy ezeken felül az oda és visszaút költségeit természetesen még külön számításba kell venni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20