3 °C Budapest
Kevesebb taxis hiéna rója a budapesti utcákat

Kevesebb taxis hiéna rója a budapesti utcákat

2017. október 17. 15:32

Június közepe és szeptember vége között a közlekedési hatóság szakemberei csaknem 1250 taxit ellenőriztek, az ellenőrzések során 98 esetben jártak el, 11 jármű rendszámát vonták be, és több mint 41 millió forint bírságot szabtak ki. Vagyis 11 taxis hiénával kevesebb rója a budapesti utakat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szabályszegő taxisok nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Budapestre érkező turisták megkárosításával az ország hírnevének is ártanak. Az elmúlt hónapokban lezajlott fokozott ellenőrzés célja e káros jelenség visszaszorítása, fokozatos megszüntetése volt. A fővárosban egyszerre több egység dolgozott, elsősorban a nemzetközi pályaudvarok környékén, a belváros forgalmasabb pontjain. A Budapest Liszt Ferenc repülőtér be- és kihajtójánál a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság támogatásával tartottak kitereléses ellenőrzéseket. Több hatóság együttműködésében próbavásárlásokkal tárták fel a visszaéléseket.

Az ellenőrök 2017. június közepe és szeptember vége között közlekedési hatósági jogkörben 98 esetben jártak el, 11 jármű rendszámát vonták be, és több mint 41 millió forint bírságot szabtak ki.  A leggyakrabban a taxis engedély hiánya miatt bírságoltak: az engedély nélküli taxizást 600 ezer forintra bírságolták - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményéből.

A minisztérium újabb  kiemelt akciósorozatot tervez a társhatóságokkal együttműködve budapesti helyszíneken. A taxi szolgáltatók komplex ellenőrzésének középpontjában az elszámolással kapcsolatos mulasztások, a túlszámlázás, a jogosulatlan fuvarozás visszaszorítása áll majd.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?