25 °C Budapest
Gigabírság: láthatatlan KRESZ-szabály szedi áldozatait a Tesco-parkolóban

Gigabírság: láthatatlan KRESZ-szabály szedi áldozatait a Tesco-parkolóban

2017. január 9. 14:27

Ellopták a táblát, és szinte teljesen lekopott a felfestés az aszfaltról, ezért véletlenül mozgássérültek részére fenntartott helyen hagyta az autóját egy férfi a Tesco parkolójában. Mire végzett a bevásárlással, 50 ezres büntetés várta. Utánajártunk, mit lehet tenni ilyen helyzetben.

Sokakhoz eljutott a Facebookon, hogy a budakeszi Tesco parkolójában megbüntettek egy autóst, amiért mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt. Ezzel eddig nem is lenne semmi probléma, csakhogy egyetlen tábla sem jelezte, hogy az a parkolóhely a mozgássérülteké, a felfestés pedig annyira lekopott az aszfaltról, hogy a késő délutáni napsütésben egyáltalán nem lehetett észrevenni. A család a bevásárlás végeztével, amikor visszatért az autóhoz, már egy 50 ezer forintos büntetést talált a szélvédőn. 

Az eset apropóján a Pénzcentrum megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK), mit lehet tenni ilyen helyzetben. Kérdésünkre igen rövid, és nem túl sokatmondó válasz érkezett:

Egyedi ügyben az arra vonatkozó eljárási szabályoknak megfelelő jogorvoslattal lehet élni, amennyiben a döntés alapját képező tényállással a megbírságolt személy bármely okból nem ért egyet" 

- közölte az ORFK.

Tehát van lehetőség arra, hogy kevesebbel is megúszd, ha véletlenül belefutsz egy ilyen helyzetbe. Egy próbát mindenképp megér, mielőtt befizeted az 50 ezres bírságot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kattints! Brutál gázszámlákat kapnak hamarosan a magyar háztartások

Elsőkörben a rendőrségnél kell kopogtatni a csekkel, és elmondani a bírságolás körülményeit. Amennyiben ott nem jársz szerencsével, akkor a bírósághoz is lehet fordulni, de itt már jóval óvatosabbnak kell lenni. Mert, ha a bíróságon neked adnak igazat, akkor elengedik a büntetést, ha viszont úgy ítélik, hogy jogtalan a felháborodásod, akkor már nem 50, hanem 100 ezer forintot kell befizetni.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02