15 °C Budapest
Azonnal rohanj a hivatalba: enélkül nagy büntetést kaphatsz

Azonnal rohanj a hivatalba: enélkül nagy büntetést kaphatsz

2016. október 18. 18:36

Már október végén lejár a diákigazolvány-matricák érvényessége, amely nélkül az utazási kedvezményeket nem vehetjük igénybe. ha ezt mégis megtennénk, akkor büntetést is kaphatunk.

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, amelyet az oktatási intézmény állít ki. Az előző félévben kiadott diákigazolvány-matricák érvényessége hamarosan lejár, október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra.

A MÁV arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok a MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?