-1 °C Budapest
Azonnal rohanj a hivatalba: enélkül nagy büntetést kaphatsz

Azonnal rohanj a hivatalba: enélkül nagy büntetést kaphatsz

2016. október 18. 18:36

Már október végén lejár a diákigazolvány-matricák érvényessége, amely nélkül az utazási kedvezményeket nem vehetjük igénybe. ha ezt mégis megtennénk, akkor büntetést is kaphatunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, amelyet az oktatási intézmény állít ki. Az előző félévben kiadott diákigazolvány-matricák érvényessége hamarosan lejár, október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra.

A MÁV arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok a MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?