17 °C Budapest

Újabb nyűg a pestiek nyakába: plusz négy hónap lehet a 3-as metró felújítása

MTI
2016. június 18. 13:36

A jelenlegi állás szerint maximum négy hónapot csúszhat a 3-as metróvonal felújításának kezdete, ugyanakkor az is lehetséges, hogy egyáltalán nem lesz késlekedés - mondta Tarlós István főpolgármester péntek este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Emberi számítás szerint ma úgy látjuk, hogy maximum négy hónapot csúszhat a felújítás kezdete

 - mondta Tarlós István. Nem biztos, hogy lesz csúszás. Kiderült, hogy nemcsak az északi, hanem a déli szakaszon is kevesebb mint 150 pótlóbusz szükséges.

Úgy néz ki, hogy azért nem lesz esetleg csúszás, mert ennek a csúszásnak a néhány hónapos idejére régebbi buszok, viszonylag szerény költségű, házon belüli felújításával a BKV-nál össze tudjuk szedni ezt a kisebb kontingenst

 - tette hozzá a főpolgármester. A felújítás ideje alatt a metrószerelvények pótlására 150 csuklós buszra van szükség. Erre a BKV múlt évben lebonyolított egy tendert, és lett egy opcionális nyertes. A kormány viszont egy országos koncepcióra hivatkozva azt kérte, hogy ne vegyenek külföldi buszokat, hanem szolgáltatást vásároljanak.

A Fővárosi Közgyűlés a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy egy olcsó, lezárt ajánlat ott van, amely megfelelő időre biztosítja a buszokat, de, ha a kormány július 5-ig pénzügyi garanciát ad kormányhatározatban a legolcsóbb ajánlat és az esetlegesen bekövetkező szolgáltatásvásárlás végösszege közti többletköltségre, akkor szolgáltatást rendel meg a főváros.

Ha nem születik meg a kormányhatározat, akkor jönnek az új buszok Tarlós szerint. A 3-as metróvonal infrastruktúrájának rekonstrukciós munkáinak megkezdésében a szolgáltatás megrendelés esetében csúszás lesz, és ez 45 nap és 6 hónap között ingadozhat. A felújítási munkák a tervek szerint novemberben kezdődtek volna.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A főpolgármester az ATV pénteki műsorában közölte azt is, hogy péntek reggel írásos meghívót kapott a június 24-ei kormányülésre. A kormányülésre Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes megy majd el.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem